ΕΒΕΑ – Κ. Μίχαλος: Συνάντηση με κυπριακό και τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ένα βήμα μπροστά για την προσέγγιση των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, σε επιχειρηματικό επίπεδο, έκαναν ο αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Φειδίας Πηλείδης και ο πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου

κ. Giunay Cerkez, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα στη Λευκωσία.

Η συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου.

Ο κ. Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε με τους προέδρους των δύο Επιμελητηρίων, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα υπάρξουν από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, για τον επιχειρηματικό κόσμο των δύο κοινοτήτων. Όπως επεσήμανε, η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο κοινοτήτων, που αναμφίβολα θα δώσει ώθηση στην οικονομία, μπορεί να γίνει εφικτή μόνο αν επιλυθεί οριστικά το κυπριακό πρόβλημα. Και αυτό προϋποθέτει, κατέληξε ο κ. Μίχαλος, ότι και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα δείξει την ίδια καλή θέληση, ώστε να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Πηλείδης όσο και ο κ. Cerkez, ανέφεραν ότι ήδη εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκοντας τη διεύρυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη εξεύρεση πολιτικής λύσης. Μάλιστα, οι πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων, του Κυπριακού και του Τουρκοκυπριακού, παρουσίασαν στον κ. Μίχαλο βίντεο κοινής παραγωγής, το οποίο έχει προωθηθεί ήδη στο διαδίκτυο (http://m.youtube.com/watch?v=PbBLz6fR39M&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DPbBLz6fR39M), με τον τίτλο «Τι θα γίνει αν…», στο οποίο παρουσιάζονται οι θετικές προοπτικές για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, αν επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα.

Original article: ΕΒΕΑ – Κ. Μίχαλος: Συνάντηση με κυπριακό και τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα