ΕΘΝΙΚΗ – ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ: Μπαίνει μπροστά η Εθνική για την ανάπτυξη της χώρας

Για “ιστρικής σημασίας” αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Αλ. Τουρκολιάς κατά την ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων που πραγαμτοποιήθηκε σήμερα.

«Μετά την απόλυτα επιτυχή ανακεφαλοποίησή της από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο από το όριο που έθετε ο νόμος για τις συστημικές τράπεζες, η Εθνική μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην εθνική

προσπάθεια για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» είπε ο κ. Τουρκολιάς ενώ αναφέρθηκε και στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Εθνική καταφέρνοντας να μειώσει σημαντικά την έκθεσή της στον ELA σε μόλις 2,1 δισ. ευρώ ενώ από την αρχή της κρίσης έχει μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 25%.

Επίσης, κατά τον κ. Τουρκολιά, έχουν καταγραφεί θετικές, έστω και πρώιμες, ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, καθώς η αβεβαιότητα έχει αποκλιμακωθεί και υπάρχουν ορατά σχέδια για επενδύσεις.

Οι δηλώσεις Ζανιά

Ως άμεσες προκλήσεις για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Ζανιάς, τα σχέδια αναδιάρθρωσης και τα «κόκκινα» δάνεια.

Όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για έξοδο από την κρίση.

Οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν την ανάπτυξη, με έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια και κυρίως στους δυναμικούς κλάδους, τόνισε ο κ. Ζανιάς, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας που διανύουμε, είναι πολλή σημαντική η αναδιάταξη που λαμβάνει χώρα στην οικονομία. Τέλος, ανέφερε ότι ο τραπεζικός τομέας έχει συνεισφέρει 36 δισ. ευρώ για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα