ΕΡΤ: Σάλος! Παρέμβαση της ΓΣΕΕ – Καλεί την κυβέρνηση να βάλει τέλος στα σενάρια για λουκέτο – 2000 απολύσεις;

Να διαψεύσει άμεσα όλα τα σενάρια περί «κλεισίματος» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και να βάλει τέλος στην επιζήμια για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της σεναριολογία, καλεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.

«Αντί κάποιοι να απεργάζονται σενάρια κλεισίματος, τεμαχισμού, ξεπουλήματος της ΕΡΤ, ας εργαστούν με την ίδια θέρμη για μια ΕΡΤ

δημόσια και όχι κυβερνητική – κρατική τηλεόραση, αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη, ανοιχτή στο διάλογο και την κριτική, ελεγχόμενη από το φορολογούμενο, σύγχρονη και ανταγωνιστική, ποιοτική κατ’ ουσίαν κι όχι στα λόγια», επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Μάλιστα τονίζει πως η ΕΡΤ έχει πίσω της μια παράδοση με πολλά θετικά στοιχεία και σκοπός είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την καλή πλευρά των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και ταυτοχρόνως να ανατρέψουμε πάγιες και επιζήμιες πρακτικές κομματικοποίησης, αδιαφάνειας και παρεοκρατίας, οι οποίες πολλές φορές δημιουργούν ένα μη ζηλευτό προϊόν.

«Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα δώσουν δυναμικά τη μάχη για τον δημόσιο χαρακτήρα της, όποτε κι αν αυτό χρειαστεί».

ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην πληροφορία με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη.

“Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.”Αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της”.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ

“Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού”.

ΚΚΕ

“Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της. Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση”.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News σχετικά με τη συζήτηση στην πρόσφατη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμά της ξανά με 2.000 υπαλλήλους λιγότερους.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος του απάντησε χαρακτηρίζοντας την επίθεση χυδαία.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντινόπουλος που ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΝΕΤ και αναφέρθηκε στο δημοσίευμα, τονίζοντας:

«Και γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902» μιλώντας και για «κυρίους που έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι».

Σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ. «Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του Τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί. Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τον 902, ο δημοσιογράφος επισήμανε:

Δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά. Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν».

ΕΡΤ: Πρόταση βόμβα για λουκέτο

http://www.bankwars.gr/2013/05/%CE%95%CE%A1%CE%A4-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF/

Keywords
Τυχαία Θέματα