Επανάσταση ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη – Σοβαρά επεισόδια


Αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσαν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων πουτελούσαν υπό κατάληψη.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ».
Αλλά, και ο βουλευτής Δράμας του κόμματος, Χρήστος Καραγιαννίδης, με ανάρτησή του, στον προσωπικό

του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η εισβολή (ξημερώματα) σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του δεν αιτιολογείται. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ».

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του Ζωγράφου μετά από πορεία αντιεξουσιαστών και μελών συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου.

Αμέσως μετα τη λήξη της πορείας διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες εναντιον των αστυνομικών δυνάμεων, ενω αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές σε κάδους στην πλατεία Γαρδενιας. Οι αστυνομικοι απάντησαν με χημικά. Στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα απο 1000 άτομα. Οι αντιεξουσιαστές μετα την υποχώρησή τους, στην οδο Στρατηγού Παπάγου άναψαν φωτιές σε πολλούς κάδους ενώ έσπασαν τις βιτρίνες δυο καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και μιας τράπεζας.

Όλα ξεκίνησαν όταν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης της βίλας Ζωγράφου και έγιναν 7 συλλήψεις.
Όπως αναφέρεται στα καλέσματα που δημοσιεύθηκαν για την σημερινή κινητοποίηση, οι αλληλέγγυοι της κατάληψης της βίλας Ζωγράφου ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζουν την αστυνομική επιχείρηση τόσο για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου όσο και του κτιρίου στην οδό Αλκιβιάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα