Κ.Μητσοτάκης – Ηράκλειο: Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε ο Α.Τσίπρας – Φταίνε και οι δανειστές – Πραγματικές θέσεις εργασίας

“Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, από την Κρήτη.

Ο κ.Μητσοτάκης:

-Επιτέθηκε στον Α.Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “Η χώρα μας έχει δει πολλούς δημαγωγούς, δυστυχώς. Κανένας όμως δεν έφτασε τον κ. Τσίπρα.

Ούτε αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση, ούτε αυτά που κάνει ως κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε. Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε…

Άσκησε ευθεία κριτική και στους δανειστές, επισημαίνοντας ότι:

“Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Αυτό είναι δικό μας καθήκον. Αλλά είναι και υποχρέωση των εταίρων μας που έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Έχουν ευθύνη που ανέχτηκαν την υπερφορολόγηση αντί της περικοπής δαπανών. Έχουν ευθύνη που συναίνεσαν στο έκτρωμα Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό. Έχουν ευθύνη για τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια. Και επειδή εμείς λέμε πάντα και παντού τα ίδια, ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και την οικονομία”

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Μιλάμε για πραγματικές δουλειές με πραγματικά λεφτά και με προοπτική. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος“, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διεμήνυσε πως για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη απαιτούνται απλά βήματα, όπως οι λιγότεροι φόροι, το λιγότερο και καλύτερο Κράτος, η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό κι ένα ομαλό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τις δεσμεύσεις τουτ για:

-Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ μέσα σε δύο χρόνια.

-Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 29% σε 20%.

-Μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

“Καταθέσαμε πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά. Θέλουμε όσοι γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να πάνε τη χώρα μπροστά.

Σχολεία και πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία.

Σύστημα περίθαλψης με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Αξιολόγηση στο Δημόσιο. Για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες.

Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Και πάνω από όλα: Επενδύσεις. Ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές.

“Αυτό θα φέρει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς υπονομεύει. Γιατί το μόνο που ξέρουν αυτοί είναι να διχάζουν και να δηλητηριάζουν. Μόνο που καμία χώρα δεν προχωρά μέσα στο βούρκο. Και κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη. Καμία κοινωνία δεν προχωρά με διχαστικό λόγο, με λόγο του τύπου “εμείς ή αυτοί”, “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Δική μας αποστολή είναι να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Και θα το κάνουμε. Γιατί εμείς μπορούμε και γιατί η κοινωνία το θέλει”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

“Στις προηγούμενες εκλογές – το ξέρω – αποφασίσατε να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε ούτε την Κρήτη ούτε εσάς. Ούτε, βέβαια, τη χώρα. Τη χώρα τη χαντάκωσε. Δεν έχετε τίποτα να περιμένετε από τον κ. Τσίπρα. Το ξέρετε. Μόνο νέα ψέματα και περισσότερη κοροϊδία. Εγώ σας δίνω το λόγο μου: Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε. Ελάτε “να ελευθερώσουμε το μέλλον”. Για μας και, κυρίως, για όλα τα παιδιά των Ελλήνων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θέλω να το κερδίσουμε μαζί”

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ

“Η χώρα μας έχει δει πολλούς δημαγωγούς, δυστυχώς. Κανένας όμως δεν έφτασε τον κ. Τσίπρα. Ούτε αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση, ούτε αυτά που κάνει ως κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε. Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε. Και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Τα δύο χρόνια Τσίπρα, είναι τα χειρότερα από το 1974. Η Ελλάδα έκανε παντού πίσω. Να μιλήσω για την Οικονομία; Ζήσαμε νέα ύφεση. Στραγγαλισμό της αγοράς. Φορολογικό ξεζούμισμα των συμπολιτών μας. Η αριθμητική τα λέει όλα: Υποσχέθηκε παροχές 12 δις και επέβαλε φόρους 9 δις. Το ξέρετε γιατί τους πληρώνετε. Όπου και να κοιτάξεις, η Ελλάδα είναι βαθιά πληγωμένη”, τόνισε και πραγματοποίησε ειδική μνεία σε ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητας. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ:

-Στην Παιδεία, η ίδια η Ευρωπαϊκή επιτροπή διαπιστώνει υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα.

-Στην Υγεία, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη σε συνθήκες που δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

-Στο κράτος, στήνεται φάμπρικα διορισμών με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες.

“Ο ένας υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν έχουν πάρει ακόμα λέει την “πραγματική εξουσία”. Και εννοεί ότι δεν έχουν ελέγξει ακόμα κάθε ανεξάρτητη φωνή, κάθε ανεξάρτητη αρχή. Ο άλλος προαναγγέλλει τις πιο διχαστικές εκλογές στην Ιστορία. Δηλαδή λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα. Ένα σχέδιο που ήδη βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη. Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η καταδίκη της από τους πολίτες στις κάλπες θα είναι τόσο βαριά όσο θα είναι και η κρίση της Ιστορίας. Λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια”, επεσήμανε.

ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Δριμύ “κατηγορώ” εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και για το μέτωπο της αξιολόγησης. “Είναι ο κ. Τσίπρας, το κόμμα του και οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησής του που έχουν δίλημμα πως θα ψηφίσουν τα μέτρα που ξόρκιζαν πριν από λίγους μήνες. Τη στιγμή αυτή δεν ξέρουμε ακόμα με βεβαιότητα ούτε πώς ούτε πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν νέα βάρη. Γιατί κάποια μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Η μείωση στο αφορολόγητο έχει συμφωνηθεί. Η μείωση της προσωπικής διαφοράς έχει συμφωνηθεί. Και τα μέτρα αυτά πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα: Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της δικής τους αποτυχίας. Δικά τους είναι τα μέτρα, αυτοί τα έφεραν, αυτοί ας τα ψηφίσουν. Αλλά ας έχουν έστω και τώρα το θάρρος να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό αντί να κάνουν το μαύρο άσπρο”, σημείωσε και απέδωσε ευθύνες και στους εταίρος της χώρας.

ΚΑΙ…ΡΑΚΕΣ!

Ο Κ.Μητσοτάκης, ζί με στελέχη του κόμματός του, σταμάτησε σε καταστήματα, συνομίλησε με κατοίκους της πόλης ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ήπιε μαζί τους και ρακές.


ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τη διήμερη περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη ξεκίνησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει επαφές με φορείς του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Αμέσως την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, τον βουλευτή Ρεθύμνης Γιάννη Κεφαλογιάννη και στελέχη του κόμματος, έφθασε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο. Πριν τη συνάντηση του είχε μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, για προσκύνημα.

Την απόλυτη δέσμευσή του να κινηθεί με γνώμονα το ρεαλισμό και την κοινή λογική, δίχως ίχνος λαϊκισμού, εξέφρασε, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους του νησιού, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να λαϊκίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας είναι επειδή οι πολιτικοί υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές».

Μιλώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Θέλουμε να σας απελευθερώσουμε για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα προχωρήσουμε σε γραφειοκρατική απλοποίηση. Είναι ανάγκη το Κράτος να ασκεί έλεγχο. Αλλά είναι άλλο ο έλεγχος νομιμότητας και άλλο ο έλεγχος σκοπιμότητας. Σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε τα επίπεδα διακυβέρνησης».

Για τα ζητήματα προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεν νοείται κινητικότητα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Μια σωστή κινητικότητα θα κατέγραφε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και θα δημιουργούσε πρότυπα οργανογράμματα. Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Είμαστε αντίθετοι στην έννοια της απλής αναλογικής. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμων. Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι Δήμοι μη κυβερνήσιμοι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το αεροδρόμιο Ηρακλείου. «Στηρίζουμε την πρόταση που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, ώστε ο ΒΟΑΚ να κατασκευαστεί ως έργο σύμβασης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, δηλαδή χωρίς διόδια. Έχουν χαθεί πολλές ζωές για να σφυρίζουμε αδιάφορα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Είναι απολύτως κρίσιμο για την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης να αποκτήσει ένα καινούργιο σύγχρονο αεροδρόμιο, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις».

«Σκοπός μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να προβάλλουμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τον λαϊκισμό. Έχει κουραστεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Και δεν θέλει άλλο παχιά λόγια και πλούσια προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η χώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει, όμως, ταυτόχρονα και πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τις ξεκλειδώσει. Η ανάπτυξη χρειάζεται άλλη φιλοσοφία, χρειάζεται επενδύσεις. Μπορούμε να την υπηρετήσουμε αυτή την πολιτική».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Αύριο το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με επαγγελματικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της ανατολικής Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Χερσονήσου και θα μεταβεί στον ‘Αγιο Νικόλαο όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό. Επίσης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους και εργαζομένους του τομέα του τουρισμού, στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

Keywords
ηρακλειο, τσιπρας, ψεμα, ειπε, υπαρχει, θεσεις εργασιας, μητσοτακης, θεσεις, νεα δημοκρατια, για μας, εκλογες, κρητη, ελλαδα, νέα, φοροι, ενφια, ΦΠΑ, σχολεια, συριζα, δις, δίλημμα, γνώμονα, βοακ, διοδια, προγραμμα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αξιολογηση, περιφερεια κρητης, ξανα, κοινωνια, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, αφορολογητο, γνωμη, δημοκρατια, δουλεια, θαρρος, ιχνος, προγραμμα, σημερινη, υγεια, υφεση, φωτογραφιες, ψεματα, αγορα, αεροδρομιο, αξιοπρεπεια, απλα, ασφαλιστικο, άφιξη, βοακ, γινει, γιατροι, γνώμονα, γραφεια, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δικη, δίλημμα, δις, ευρω, εννοια, εξελιξη, επενδυσεις, ευθυνη, ζωη, ιδια, ειδος, κυβερνηση, κομμα, λεφτα, λογια, λογο, μαυρο, μακρια, μηνες, μειωση, μνεια, νεες θεσεις εργασιας, ξερετε, παντα, παιδια, παμε, περιβαλλον, προγραμματα, πρωι, ρυθμιση, συνεχεια, συγχρονο, σχεδιο, τοπικη αυτοδιοικηση, φαμπρικα, φωνη, χειροτερα, βηματα, δουλειες, ευθεια, για μας, χωρα, μπροστα, θελω να, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα