Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου – Ζευγάρι Σύρων έσπασε την πόρτα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου ζευγάρι Σύρων ζητούσε πίσω τα παιδιά του μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που συνοδεύεται από έναν ακόμη άνδρα, έσπασε την πόρτα της δομής.

«Τους έχουν πάρει τα παιδιά» φώναζε ο εν λόγω άνδρας, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα στοιχεία του ή η σχέση του με το ζευγάρι. Υποστήριζε ακόμη ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχει πάρει τα παιδιά

«για να τα πουλήσουν» και ότι «πρέπει να γίνουν υιοθεσίες».

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθεί το μέλλον των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από τις Αρχές.

Στο «κάδρο» των ερευνών έχουν μπει πλέον τέσσερα πρόσωπα -τρεις εργαζόμενοι στη δομή και ο πάτερ Αντώνιος- κατά των οποίων έχουν γίνει συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ανακοίνωσή του χθες το πρωί τόνισε: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. “Κιβωτό του Κόσμου”», ανακοινώνοντας παράλληλα πως αποφάσισε να απογορεύσει την τέλεση ιεροπραξιών για τον πατέρα Αντώνιο, μέχρι την εκδίκαση της απόφασης».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα