ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος: Στην κατασκευή τεσσάρων αιολικών τα έσοδα της δημόσιαας προσφοράς

Σε 32,566 εκατ. ευρώ, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης ύψους 2,568 εκατ. ευρώ, διαμορφώνονται τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος όπως έκανε γνωστό το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα διατεθεί για την ολοκλήρωση της κατασκευής τεσσάρων αιολικών πάρκων του ομίλου ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της εταιρείας,

κατά τη συνεδρίαση της 17.07.2014, εξειδίκευσε τον τρόπο διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων και αποφάσισε ότι το σύνολό τους, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, των υλοποιούμενων, κατά τη διετία 2014-2015, επενδύσεων της εταιρείας, σύμφωνα με το επενδυτικό της πρόγραμμα, ως ακολούθως:

Τα κεφάλαια, ύψους 4.984 χιλ. ευρώ, που υπολείπονται για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής για την κατασκευή των τεσσάρων αιολικών πάρκων του ομίλου ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, θα χρηματοδοτηθούν από τα διαθέσιμα της εταιρείας και από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό.

Η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται να ενημερώνει τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενημερώνει, ότι οι μετοχές είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη Μερίδα και τον Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά. Οι μετοχές θα έχουν πιστωθεί στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) δύο ημέρες πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης.

Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε, ότι οι μετοχές της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. από την Τρίτη 22 Ιουλίου, με κωδικό διαπραγμάτευσης της μετοχής ΑΝΕΜΟΣ με ελληνική γραμματοσειρά, και ANEMOS με λατινική γραμματοσειρά.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας είναι 1,70 ευρώ ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τον συντονιστή κύριο ανάδοχο της Δημόσιας Προσφοράς, βάσει της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

O ανώτατος αριθμός μετοχών που κατανεμήθηκε σε ειδικό επενδυτή, ανέρχεται σε 1.058.823 μετοχές και σε ιδιώτη επενδυτή σε 397.016 μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα