ΕΚΛΟΓΕΣ: Να μιλήσει ο λαός! Αλλά τι να πει και αυτός; Γνωρίζει πολλά που… δε γνωρίζουν τα κόμματα

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ των τελευταίων 10 ημερών, ότι στην Ελλάδα, η ψυχρή λογική απουσιάζει. Κυριαρχεί παντού και σε όλους, το σούπερ μεσογειακό ταπεραμέντο, οι κραυγές,, οι ψίθυροι, οι εκρήξεις, ο διάλογος κωφών, οι συμβιβασμοί καφενείου. «Τα παίρνουμε στο κρανίο» και …όποιον πάρει ο Χάρος. Όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε. Και όταν φτάσουμε στο απώγειο του θυμού, πετάμε και μια «ατάκα» του στυλ

«να μιλήσει ο λαός» και …περιμένουμε την αντίδραση των αντιπάλων…

ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ! Τι να πει και αυτός ο λαός, έτσι που τον έχουν και έχει μπλέξει;

- Δε βλέπει ο λαός πως η ζωή του έχει καταντήσει μαρτύριο σε όλα τα επίπεδα, ζώντας μέσα σε ένα κράτος με χίλιες ομορφιές και δυνατότητες που όμως το διαφεντεύουν άνθρωποι Β’ κατηγορίας από πλευράς ικανοτήτων και νοημοσύνης;

- Δε βλέπει ο λαός ότι 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν μια δουλειά,ότι καθημερινά καλείται να πληρώσει όλο και περισσότερους φόρους από εισόδημα που δεν υπάρχει; Ότι το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και το σύστημα υγείας πεθαίνει; Ότι υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω της ανυπαρξίας πιστώσεων και ότι για την παροχή πιστώσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία απαιτούνται μέχρι και υποθηκεύσεις προσωπικής ακίνητης περιουσίας; Ότι μεγάλο μέρος των θεωρητικά εργαζομένων δεν έχουν εισόδημα γιατί δεν πληρώνονται; Ότι ζει τέλος σε μία χώρα τόσο… ανεξάρτητη και περήφανη που δεν έχει την…πολυτέλεια να αποφασίζει, ακόμα και για το ποσοστό του ΦΠΑ στους καφέδες και τις τυρόπιτες, χωρίς την άδεια της τρόικας;

Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

- Δεν είναι τυχαίο, που με τόσες και τόσες απίστευτες καταστάσεις που ζει, όπως η πίστευτη τελευταία ΚΩΜΩΔΙΑ με την ΕΡΤ, αρνείται να κατέβει στο δρόμο υπακούοντας στις εκκλήσεις «επαναστατών» για «ανατροπή». Απλά, γιατί κανένας δεν του έχει δώσει απάντηση για την επόμενη ημέρα αυτής της «ανατροπής»

- Δεν είναι τυχαίο που όλες μα όλες οι δημοσκοπήσεις δεν αλλάζουν σχεδόν σε τίποτα (πλην της ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής) αυτό που οι κάλπες έβγαλαν πριν ένα χρόνο.

Να μιλήσει ο λαός και να πει τι; Ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν ο καθένας τους 29% ή 27,50%; Να μιλήσει ο λαός και να βγάλει για μία ακόμα φορά τα μάτια του, περιμένοντας την επομένη στα δελτία των «οκτώ» που θα καταλήξουν για σχηματισμό κυβέρνησης οι αρχηγοί στο τραπέζι του Κ.Παπούλια; Τα ποσοστά στις εκλογές, είτε αρέσει στα κόμματα, είτε δεν αρέσει, ούτε …τρώγονται, ούτε… πληρώνουν φόρους και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις στα οικονομικά, αντιλαμβάνεται πως η Ελλάδα θα περάσει τον κάβο της κρίσης, όχι γιατί …ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά γιατί αυτό συμφέρει την Ευρώπη, που θα πάρει τα μέτρα της για ολόκληρο το Νότο. Αντιλαμβάνεται ότι μπορεί μεν η εικόνα της πραγματικής οικονομίας να είναι σε μαύρο φόντο, αλλά η εικόνα αυτή, αν δουλέψουμε έξυπνα και σοβαρά, θα γίνεται από εδώ και πέρα, όλο και πιο καθαρή. Δεν είναι τυχαία ούτε η παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ «βρείτε δουλειές στους νέους του Νότου», ούτε η κινητοποίηση κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ελλάδα. Μπορεί το success story της κυβέρνησης να έχει προβληθεί περισσότερο από όσο αξίζει, αλλά είναι υπαρκτό και πολλά υποσχόμενο.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ γνωρίζουν ότι:

- Σε μια χρεοκοπημένη οικονομία που έπιασε πάτο, πρώτοι αντιλαμβάνονται το τί έρχεται οι κερδοσκόποι και τα χρηματιστήρια. Ακολουθούν, αφού πεισθούν από τις κυβερνήσεις και τις εκθέσεις των διεθνών οίκων, οι επενδυτές. Μόνο όταν οι δύο παραπάνω έχουν γευτεί την απόλαυση, αρχίζουν να … ξυπνάνε οι πολλοί και να βγαίνουν από το λήθαργο.

- Η αύξηση του ΑΕΠ για παράδειγμα, δε μεταφράζεται αυτόματα σε αυξημένες θέσεις εργασίας. Απαιτούνται κάποιοι μήνες για να συμβεί αυτό, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται θεωρητικά η περίπτωση, να έχουμε και ενδιάμεσα, επιδείνωση της κατάστασης…

Σήμερα, κέρδισαν και κερδίζουν οι κερδοσκόποι που είπαμε πριν. Έχουμε νέα δεδομένα στους μισθούς, έχουμε αποκρατικοποιήσεις, άσχετα με τα όποια εμπόδια, έχουμε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, έχουμε συζητήσεις για προσέλκυση επενδύσεων αλλά και συγκεκριμένες επενδυτικές πράξεις.

Συμπέρασμα: Βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης φάσης, αυτής δηλαδή που θα κινητοποιήσει το χρήμα, ελληνικό και ξένο, να επενδύσει πραγματικά στην Ελλάδα. Τυχαία οι ξένοι οίκοι αναβαθμίζουν λεκτικά και πρακτικά την ελληνική οικονομία; Τυχαία ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, μοιράζουν «συγχαρητήρια» κάνοντας φυσικά και τις παρατηρήσεις τους;

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΤΑΣΕ, ο τουρισμός καλώς εχόντων των πραγμάτων διεθνώς θα ανέβει σημαντικά, οι όποιες αντιδράσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική θα μειωθούν, θέσεις, έστω πρόσκαιρες, εργασίας θα δημιουργηθούν. Οι συζητήσεις με την τρόικα έτσι και αλλιώς θα λήξουν «ομαλά» και λόγω των εκλογών στη Γερμανία.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η Ευρώπη, άρα και η Ελλάδα, θα περάσουμε στην επόμενη μέρα. Και επειδή η Γερμανία δε θέλει και δε μπορεί να ζήσει ηγούμενη μιας «νεκρής ζώνης», θα κάνει αυτό που πρέπει, το οποίο «πρέπει», συμπίπτει αυτή τη φορά και με το συμφέρον της Ελλάδας: Είτε θα κουρέψει το χρέος, πληρώνοντας και η ίδια το ποσόν που της αναλογεί, είτε θα πει «ναι» στο να περάσουν στον ESM τα 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που τώρα είναι γραμμένα στο χρέος.

ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ Η ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΜΕ, θα το δείξουν οι εξελίξεις…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα