Νέα Κυβέρνηση την Τρίτη μετά την… επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος

Με βάση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εκτιμάται ότι η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Με σκοπό να ξαναγράψουν την προγραμματική συμφωνία συναντώνται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα

Κυριακή ο πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας.

Τα βασικά σημεία της νέας προγραμματικής συμφωνίας θα έχουν να κάνουν με θέματα όπως, οι απολύσεις στο δημόσιο, το νέο φορολογικό, η ανάσχεση της ανεργίας, το μεταναστευτικό και αντιρατσιστικό ζήτημα -με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει επιδείξει ήδη μεγάλη ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα- τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων όπως ο ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ερώτημα παραμένει αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ως αντιπρόεδρος ή ως υπουργός.

Στη νέα κυβέρνηση, πάντως, θα ισχύσει η αναλογία δύο προς έναν, δηλαδή δύο στελέχη της ΝΔ για κάθε ένα του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης, τονίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας πως το βασικό δίδαγμα της κρίσης είναι πως «στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μικρές, κομματικές ή προσωπικές επιλογές.
Όπως επισημαίνει, και πάλι το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διασφαλίσει τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας και το έκανε.
Η Δημοκρατική Παράταξη και στο παρελθόν και τώρα υπάρχει χάριν του λαού και του έθνους, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας πως αρχίζει τώρα μια νέα φάση κατά την οποία απαιτούνται εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα