Εκδήλωση για startups στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 17:30 (5:30μ.μ.) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει τo Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HEBAN) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης

εκδήλωση με θέμα «Business Angels & Startups Opportunities: Incentives for Investors» (Επιχειρηματικοί Άγγελοι & Ευκαιρίες για τα start ups : Κίνητρα για τους επενδυτές).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας και start ups επιχειρήσεων για την σημασία των επιχειρηματικών αγγέλων (business angels) στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στα πρωϊμα στάδια ανάπτυξής τους.

Παράλληλα θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές στο εξωτερικό με έμφαση στα κίνητρα και στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματικοί άγγελοι προκειμένου και στην Ελλάδα να δημιουργηθεί από την Πολιτεία ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο κινήτρων σε υποψήφιους επιχειρηματικούς αγγέλους που θα συμβάλλει στη εισροή υγειών ιδιωτικών κεφαλαίων σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα συμβάλλοντας στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι καταξιωμένοι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ομιλητές όπως ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαίκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HEBAN), Baybars Altuntas, ο ιδρυτής της εταιρείας Angelou Economics & International Accelerator στο Οστιν του Τέξας των ΗΠΑ Άγγελος Αγγέλου, ο ιδρυτής της εταιρείας StartTech Ventures, κ. Δημήτρης Τσίγκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.

Μετά τους ομιλητές θα ακολουθήσει συζήτηση-στρογγυλό τραπέζι στην οποία θα συμμετέχουν και οι βουλευτές, Σωκράτης Φάμελος (ΣΥΡΙΖΑ) και Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ) καθώς και ο Πρόεδρος και CEO της Alumil Γιώργος Μυλωνάς ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων των παρευρισκομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα