Ευθεία απειλή από την Ολλανδία: Ή σκληρές μεταρρυθμίσεις ή φύγετε!

22:16 6/7/2015 - Πηγή: BankWars

Η κατάσταση αρχίζει να μυρίζει…μπαρούτι. Οι δανειστές σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.

Εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί «σκληρές» μεταρρυθμίσεις, τότε το παιχνίδι τελείωσε, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ελλάδα, εξήγησε, πρέπει απόψε να αποφασίσει

εάν επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Μέχρι τέλους της ημέρας, πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάρει ριζικές μεταρρυθμίσεις ή θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» κατέληξε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

«Ημουν έξαλλος όταν είδα τα tweet που έλεγαν ότι η Ελλάδα θα κάνει δημοψήφισμα», παραδέχθηκε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα είπε: «Πίστευαν πραγματικά οι Ελληνες ότι αν ψηφίσουν όχι θα πηγαίναμε και θα ρωτούσαμε ”πώς αλλιώς το θέλετε;”». Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι αν αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία. «Αν οι Ελληνες έρθουν στις Βρυξέλλες και πουν απλά ”το 61% μας στηρίζει” και αυτό ήταν, τότε θα τελειώσει γρήγορα. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις», είπε.

Μιλώντας για την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ελπίδα πως θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις, ενώ δήλωσε πως σέβεται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «μετά από αυτό που έχουν κάνει εκείνος και η ομάδα του θα πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα