Σοκ! Η ΕΚΤ αυξάνει το haircut στα collaterals – “Έχουμε περισσότερα collaterals από τον ΕLA”

20:59 6/7/2015 - Πηγή: BankWars

Αμετάβλητο διατήρησε το ELA για τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναπροσαρμόζει το ύψος του haircut στα collaterals.

Η απόφαση της ΕΚΤ δεν πρόκειται να επηρεάσει την τρέχουσα δραστηριότητα των ελληνικών τραπεζών, διαβεβαιώνει Έλληνας αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο

Reuters.
Η απόφαση της ΕΚΤ, αναφέρει, δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δραστηριότητα των ελληνικών τραπεζών, καθώς προς το παρόν το ύψος των συνολικών collaterals που διαθέτουν οι τράπεζες είναι υψηλότερο του τρέχοντος επιπέδου τoυ ELA.

Η χρηματοδοτική κατάσταση στην Ελλάδα έχει αρνητική επίδραση στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δ.σ. της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ELA παρέχεται μόνο έναντι επαρκών ενεχύρων.

Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την νομισματική πολιτική και την ισορροπία του ρίσκου στην σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη, ενώ δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία εντός της εντολής της.

Η περαιτέρω στάση της ΕΚΤ και το αν θα προχωρήσει σε αύξηση του ELA προκειμένου να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της αυριανής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα