ΕΔΟΕΑΠ: Καλά νέα για τη σωτηρία του ταμείου των δημοσιογράφων

Τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ εξασφαλίζει η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, η οποία προβλέπει τη διατήρηση της αυτονομίας του ταμείου υγείας και επικούρησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Οι επιπλέον πόροι που απαιτούνται για τη συνέχιση της λειτουργίας του ταμείου κατανέμονται ως εξής:

– εισφορά 6% των εργαζόμενων
– εισφορά 8% των εργοδοτών
– εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών περνάει

στο Κέντρο είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών (ΚΕΑΟ), με στόχο να εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις λογαριασμών, ακινήτων κλπ) για τους οφειλέτες.

Οι ενώσεις των δημοσιογράφων επεξεργάζονται προτάσεις για τη σύνδεση των υπηρεσιών υγείας του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξασφαλίζονται χαμηλότερες τιμές για την περίθαλψη και τις διαγνωστικές εξετάσεις, με στόχο τη μείωση των δαπανών.

Yπ. Εργασίας: Διασφαλίζεται η βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ

Η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφαλίσης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Yπουργείου.

Ν. Καρούτζος: Ξημερώνει μια καινούρια ημέρα για τον ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ: Εξελίξεις προαναγγέλλει ο Ν.Ξυδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα