Εδώ μιλάμε για μεγάλο… έρωτα!


Ότι η καγκελάριος Μέρκελ έχει τελευταία… αγαπήσει την Ελλάδα, το γνωρίζουμε. Αλλά ότι θα έφθανε στο σημείο, μέσα στην έδρα των συμμάχων της Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) να εκφράσει τον… έρωτά της για τη χώρα μας, είναι αναπάντεχο. Είπε συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος ότι οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ασκώντας το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, επέδειξαν τις αξίες και τις ελευθερίες που καθιστούν σπουδαία την Ευρώπη.

“Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ. Ποια είμαι εγώ να παραπονεθώ, επειδή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται;” είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στα χρόνια που έζησε στην Ανατολική Γερμανία, πριν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Στο άκουσμα ωστόσο των παραπάνω λεγομένων της Μέρκελ, οι σύνεδροι την αποθέωσαν όρθιοι για περισσότερο από ένα λεπτό!
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει το πιο δύσπιστο κοινό της ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, προκειμένου να επιτύχει τους επώδυνους δημοσιονομικούς στόχους της.
Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής της Μέερκελ, είναι, να υιοθετήσουν οι Βαυαροί πιο ήπιους, τόνους απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα, ανατρέποντας τις πολύ σκληρές θέσεις που υποστήριζαν έως και πριν από έναν μήνα.
«Αν κάναμε τα στραβά μάτια όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ, τότε πρέπει να κάνουμε και πάλι τα στραβά μάτια. Το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερο, αν δεν το κάναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η Χανελόρε Γκάμπορ, δήμαρχος του Γκάρχινγκ, μιας πόλης στα βόρεια του Μονάχου.

σχετικά άρθραΣυμφώνησαν για την τραπεζική εποπτείαEurobank: Τα μέτρα φέρνουν ύφεσηΕπεισόδια στο ΣύνταγμαΘα κάνουμε την έκπληξη!Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης στο ΔημόσιοΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙΑ…SOLIDUS ΑΕΠΕΥ : Εμμονή στην Λάθος Συνταγή για την έξοδο της χώρας από την κρίσηΣυμφώνησαν στα βασικά κυβέρνηση – ΤρόικαΠοιος θα πάρει το ΤΤ;O σταθμάρχης των ξένων συμφερόντων
Keywords
Τυχαία Θέματα