ΕUROBANK: Ενοποιεί τις ασφαλιστικές – Eurolife ERB Insurance Group

Το πρώτο βήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων στο Χ.Α έκανε η Eurobank, συστήνοντας εταιρεία συμμετοχών, ώστε να διευκολυνθεί το εγχείρημα της δημόσιας προσφοράς και να ικανοποιηθούν οι επιταγές, που έχει θέσει η εποπτική αρχή.

Η νέα εταιρεία

συμμετοχών, με την επωνυμία Eurolife ERB Insurance Group συστάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι 100% θυγατρική της Eurobank. H τράπεζα εισέφερε στην νέα εταιρεία συμμετοχών τις μετοχές που κατείχε άμεσα στις EurolifeΑΕΓΑ, EurolifeΑΕΑΖ και ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜA καθώς και μετρητά ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

Έτσι η νέα holding ελέγχει κατά 100% τις τρεις ασφαλιστικές εταιρείες και μέσω αυτών τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στη Ρουμανία (Eurolife ERB Asigurari de Viata SAκαι Eurolife ERB Asigurari Generale SA)

Οι τρεις εταιρείες αποτιμήθηκαν στα 346,3 εκατ. ευρώ και συνυπολογιζομένης της καταβολής μετρητών ύψους 3,7 εκατ. ευρώ η συμμετοχή της Eurobank στη νέα holding για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες αποτιμάται στα 350 εκατ. ευρώ.

Η αλλαγή στην οργανική δομή των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου αποτελεί απαραίτητη προεργασία για το εγχείρημα εισαγωγής στο ΧΑ και την εν συνεχεία πώλησή τους. Η Eurobank έχει αναλάβει στο πλάνο αναδιάρθρωσης τη δέσμευση να πωλήσει ως το τέλος του 2016 τουλάχιστον το 80% της συμμετοχής της στις ασφαλιστικές δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: EURO2DAY – Χ.ΚΙΤΣΙΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα