Δυσαρέσκεια από την Κομισιόν – Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα – Πρέπει να υπάρξει άμεσα πρόοδος

Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται η Κομισιόν, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Απριλίου.

Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς απαιτείται να υπάρξει άμεσα πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.
Ωστόσο, ο κ.Σχοινάς τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι οι εργασίες πρέπει να εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός των έως

σήμερα διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να διευκρινίσει ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την 20ή Φεβρουαρίου, η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα πρέπει να επικυρωθούν από τους θεσμούς και να εγκριθούν από το Eurogroup.

«Όταν λέμε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόοδος, αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί», σημείωσε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα