FT: Το ΔΝΤ λέει “όχι” στο αίτημα της Ελλάδας για παράταση της πληρωμής των δόσεων

Αρνητική είναι η απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο αίτημα της Ελλάδα για παράταση της πληρωμής των δόσεων σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρουν οι FT, Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν ατύπως το ΔΝΤ ζητώντας παράταση στις πληρωμές προς τον οργανισμό, εξέλιξη που δείχνει την επισφαλή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει

τα οικονομικά της χώρας, ωστόσο η απάντηση που πήραν ήταν πως δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός των πληρωμών.

Σύμφωνα με παράγοντες προσκείμενους στις εξελίξεις και από τις δύο πλευρές, η Αθήνα πείστηκε τελικά να μην κάνει και επίσημα αυτό το αίτημα για αναβολή των πληρωμών προς το ΔΝΤ, στο οποίο πρέπει να καταβάλει συνολικά 1 δισ. ευρώ το Μάιο σε δύο ξεχωριστές πληρωμές.

Αν και το άτυπο αίτημα της Αθήνας απορρίφθηκε, οι συζητήσεις που έγιναν στις αρχές του μήνα δείχνουν πως είναι πλέον όλο και πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα ώστε να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και παράλληλα να τηρεί τις πληρωμές του χρέους προς τους διεθνείς πιστωτές. Αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας δεν είναι βέβαιοι εάν η Αθήνα θα μπορέσει να καταβάλει τις πληρωμές του Μαΐου. Ακόμη κι αν τα καταφέρει όμως, δηλώνουν πως το θέμα θα φτάσει σε αποφασιστική καμπή τον Ιούνιο, πριν λήξουν οι πολύ μεγαλύτερες πληρωμές ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα