Δόση «γίγας» 11,8 δισ. ευρώ στα μέσα Απριλίου

Μία πρώτη απόφαση για την εκταμίευση δόσης «γίγας» 11,82 δισ. ευρώ εντός του Απριλίου, προωθείται σύμφωνα με πληροφορίες στο αυριανό Eurogroup της Αθήνας.

Στόχος της αυριανής πρώτης απόφασης για τη δόση, είναι μεγάλο μέρος από τα λεφτά να καταβληθεί εντός του Απριλίου και να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν τον Μάιο. Με τα χρήματα αυτά θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα που κλείδωσε τελικά στα 527,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο δόσεις της ΕΕ (4ου

τριμήνου 2013 και 1ου τριμήνου 2014 ύψους 8,9 δις ευρώ) αναμένεται να προστεθούν και δύο τουλάχιστο του ΔΝΤ (από 1,76 δις ευρώ έκαστη). Έτσι, ο συνολικός λογαριασμός αναμένεται προς το παρόν στα 11,82 δισ. ευρώ.

Στουρνάρας: «Στις 17 Απριλίου η εκταμίευση της δόσης»

Στις 17 Απριλίου εκταμιεύεται η δόση, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επιχειρηματολογώντας στη Βουλή γιατί το πολυνομοσχέδιο πρέπει να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανέπτυξε ο Γ. Στουρνάρας το Eurogroup την 1η Απριλίου θα υιοθετήσει την αξιολόγηση της τριμερούς και να ορίσει το ποσό που θα δοθεί για την Ελλάδα, στις 15 Απριλίου θα ληφθεί απόφαση από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και στις 17 Απριλίου θα εκταμιευθεί η δόση.

Στο διάστημα αυτό, πρόσθεσε, κοινοβούλια χωρών της Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν αποφασίσει να εγκρίνουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

Original article: Δόση «γίγας» 11,8 δισ. ευρώ στα μέσα Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα