Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ BANKWARS: Τι σας λέμε από τις 15 Μαρτίου…

Η πλήρης επιβεβαίωση του bankwars: Στις 15 Μαρτίου γράφαμε ότι….

Τα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης λιγόστεψαν από τις «τοξίνες» του περιβάλλοντος, οι παραδοσιακοί ψαράδες γέρασαν, τα καίκια μπάζουν νερά… Και ένας νεαρός ψαράς που …ξέρει τα σημάδια και φέρνει καλές ψαριές, πάει στο ψάρεμα όποτε του γουστάρει. Αφήστε δηλαδή που έχει και πλήρωμα στο καίκι διαφόρων «εθνικοτήτων» που τσακώνονται με το παραμικρό για το που θα πάνε για ψάρεμα, για το αν τα δίχτυα έχουν μεγάλο η μικρό «μάτι» , για το αν θα ψαρέψουν νύχτα ή μέρα.

Ο λαός όμως, πρέπει να τρώει και ψάρι.

Μία

λύση ήταν η αναπαλαίωση, με τη διαδοχή των ψαράδων από τους συγγενείς τους και με την άμεση επισκευή των παλιών καικιών. Βρέθηκαν λοιπόν 58 περίπου συγγενείς, μπαλώθηκαν οι ζημιές στα καίκια, τους παραχωρήθηκαν δίχτυα και παραγάδια, αλλά… τζίφος το αποτέλεσμα. Η ψαριά αποδείχθηκε φτωχή.

Ο λαός όμως, πρέπει να τρώει και ψάρι.

Η λύση βρέθηκε! Μπόλικο ψάρι, από επιδοτούμενη ιχθυοκαλλιέργεια και μάλιστα ποταμίσιο, για να μην έχουμε και τα έξοδα κατασκευής νέων καικιών. Ήρεμα νερά, φρέσκο ψάρι κατά παραγγελία και …Άγιος ο Θεός…

Οι λοιπές βασικές τροφές για το λαό, όπως για παράδειγμα το κρέας και τα παράγωγά του, ή τα δημητριακά και τα όσπρια, υπάρχουν.

Η γνωστή παλιά «κονσέρβα» βρίσκεται πάντα στο ράφι και κανένα δεν ενοχλεί, ενώ ορισμένα …ζαρζαβατικά που προτίμησαν οι Έλληνες να καταναλώσουν τα τελευταία δύο χρόνια, ένα – ένα αποσύρεται από την αγορά, είτε γιατί δεν ευδοκίμησε η καλλιέργειά τους, είτε γιατί ελλείψει χρημάτων για διαφήμιση και promosion, μένουν στα αζήτητα από την πλειοψηφία. Τα χόρτα, μεταξύ των οποίων και αγκάθια που προτίμησε μερίδα καταναλωτών, ξεριζώνται με το ζόρι και οι καταναλωτές τους θα απογοητευτούν, καθώς δε θα τα βρίσκουν στην αγορά.

Κάπως έτσι, διαμορφώνονται τα «καταναλωτικά πρότυπα» των Ελλήνων, λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ησυχάσουν και οι δανειστές μας που τελευταία έχουν φοβηθεί πως κινδυνεύουν τα λεφτά τους και πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση (κατηγορία «λοιπές βασικές τροφές») να προχωρήσει γρήγορα σε υπογραφές όσων εκείνοι θέλουν, προκειμένου να είναι κατοχυρωμένοι απέναντι στην επερχόμενη Αλλαγή σκηνικού.

Τι θα γίνει από τώρα μέχρι τις ευρωεκλογές; Αφαιρουμένου του «θεάτρου» που παίζεται, τα πράγματα είναι δρομολογημένα:

1. Η συμφωνία με την Τρόικα θα γίνει. Δεν πρόκειται να έλθουν τα πάνω κάτω στην Ευρώπη για το αν το γάλα θα είναι τριών ή πέντε ημερών, για το αν οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα πωλούνται ή όχι στα σούπερ μάρκετ και για το αν επιτρέπονται ή όχι οι ομαδικές απολύσεις σε μία χώρα που υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι απολυμένοι και άλλοι τόσοι απλήρωτοι στις δουλειές που δουλεύουν.

2. Η συμφωνία με την Τρόικα θα γίνει. Απλά, γιατί μόνο με αυτήν θα εγκριθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα, η οποία δόση δεν αφορά τους Έλληνες, αλλά την πληρωμή τόκων στους δανειστές. Θα κόψει ο Τόμσεν και οι άλλοι δύο υπάλληλοι των δανειστών το «ψωμί» των δανειστών; Γελοίο και να το σκλέφτεται κανείς.

3. Το πλεόνασμα θα μοιραστεί, όπως ακριβώς έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Χαμηλοσυνταξιούχοι, κάτω των 1000 ευρώ, θα δουν στους λογαρισμούς τους από 200-300 ευρώ, ενώ χρήματα θα πάρουν και οι ένστολοι.

4. Στις τράπεζες όλα θα κυλήσουν ομαλά, με τις ανακεφαλαιοποιήσεις . Τα ξένα κεφάλαια που ενδιαφέρονται να μπουν μετοχικά και να οδηγήσουν στην αποκρατικοποίησή τους, είναι πολλά και επώνυμα. Κάτι ξέρουν παραπάνω για τις εξελίξεις από εμάς, τους …καταναλωτές ψαριών ποταμίσιων και επιμένουν.

5. Θα υπάρξουν ισχυρές ή χλιαρές αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης και η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου μέσω private placement με επιτόκιο 5,5% με 5,25%, δεδομένου ότι τα περίφημα spreads έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Original article: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ BANKWARS: Τι σας λέμε από τις 15 Μαρτίου….

Keywords
Τυχαία Θέματα