ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ BLOOMBERG: Μειώνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην ευρωζώνη – Γλίτωσε και η Ελλάδα

Αισιόδοξοι για την οικονομία της ευρωζώνης δηλώνουν οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι αναλυτές διαπιστώνοντας παράλληλα ότι μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος χρεοκοπίας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

Σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg σε αναλυτές, επενδυτές και trader, το 40% δηλώνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης βελτιώνεται, ποσοστό τετραπλάσιο από εκείνο του Μαΐου.

Το 34% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες (από 18% το Μάιο) που είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2009. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων βλέπει άνοδο του EuroStoxx 50 στο εξάμηνο. Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται θετική άποψη για την πορεία του δείκτη από τον Ιούλιο του 2009.

Σε ότι αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας εντός της ευρωζώνης, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι Ισπανία και Ιταλία θα αποφύγουν τον κίνδυνο. Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων εκτιμά ότι και η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Επισημαίνεται ότι είναι η πιο αισιόδοξη μέτρηση για την χώρα από τον Ιούνιο του 2010. Το 54% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα είναι πιο αδύναμη με την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα