ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10: Ο ναός του χρήματος γίνεται…πολιτιστικό κέντρο

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μπει ως θεατής και ως χρήστης εμπειρίας στη Σοφοκλέους 8-10, στο άδειο κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου θα φιλοξενηθεί η Μπιενάλε της Αθήνας.

Ηδη οι συνεργάτες της Μπιενάλε ετοιμάζουν εντατικά τον μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας χώρο για να φιλοξενήσει τις δράσεις της.

Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας (ΑΒ4) με τίτλο ΑGORA,

θέτει το καίριο ερώτημα «Και τώρα τι;» Χρησιμοποιώντας το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σοφοκλέους 8-10, ως κύριο χώρο της, η ΑΒ4 προτείνει την AGORA όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων αλλά και ως ιδανικό σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης.

Η ΑΒ4 πραγματοποιείται από μια ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών και επαγγελματιών από τον χώρο της δημιουργίας, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για την περίσταση.

Το πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, δεν περιλαμβάνει μόνο έργα τέχνης, αλλά και συνεργατικές εκδηλώσεις, performances, συζητήσεις, προβολές ταινιών, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργώντας ένα δημόσιο χώρο όπου η συμμετοχή του κοινού θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή των δημιουργών.

πηγη: protothema

Keywords
Τυχαία Θέματα