Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας – Τι μπαίνει στο “μικροσκόπιο”

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και στα υπουργεία Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών θα εγκατασταθούν από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για το νέο γύρο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Οι επικεφαλής της τρόικα αναμένονται στην Ελλάδα στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 1 δις

ευρώ, στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο μικροσκόπιο της τρόικας αναμένεται να βρεθούν:

η ολοκλήρωση της μετακίνησης τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 έως τα τέλη Δεκεμβρίου βάσει του προγράμματος της διαθεσιμότητας-κινητικότητας,η νομοθέτηση του νέου καθεστώτος για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας,η λήψη οριστικών αποφάσεων για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛ.ΒΟ, Ε.Α.Σ. και ΛΑΡΚΟ καιη αναλυτική παρουσίαση του καταλόγου με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο προκειμένου στη συνέχεια, αυτοί να καταργηθούν ή να μεταφερθεί η σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της κεντρικής Κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα είναι η εκπλήρωση των τριμηνιαίων στόχων απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, η επικαιροποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών και η υποβολή τους για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, η ρύθμιση του θέματος των οφειλών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και η εκκαθάριση τους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και η θέσπιση του νέου Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους επικεφαλής της τρόικα, αναμένεται η νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αλλά και ο προσδιορισμός ενδεχόμενων δημοσιονομικών κενών για την περίοδο 2015-2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα