ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Φεύγουν 180.000 μέχρι το 2015 λέει ο Α.Μανιτάκης

02:38 3/4/2013 - Πηγή: BankWars

«Η μονιμότητα στο Δημόσιο δεν είναι προνόμιο ούτε δικαίωμα». Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ενώ παράλληλα προέβλεψε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, κατά 180.000, κάνοντας μάλιστα λόγο για δημιουργία κενών «τα οποία δεν μπορεί να καλυφθούν ούτε με αθρόες προσλήψεις, ούτε με ανορθολογικές και μαζικές

μετακινήσεις».

Ο κ. Μανιτάκης εξέφρασε την αγωνία του για το διχασμό που έχει αναπτυχθεί γύρω από το Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα και η κοινή γνώμη χωρίστηκε στα δύο: σε φανατικούς οπαδούς των αθρόων και οριζόντιων απολύσεων και σε φανατικούς υποστηρικτές των μη απολύσεων». Κατά τον υπουργό, «το αποτέλεσμα σε αυτό το ιδεολογικό και στείρο, θεσμικά, δίλημμα συνθλίβεται κάθε συζήτηση για την ουσία και την πορεία της μεταρρύθμισης».

«Κάθε συζήτηση για απολύσεις δημιουργεί άλογο φόβο σε όλους, ακόμη και στους άξιους υπαλλήλους, παραλύει και υπονομεύει κάθε εξαγγελία για μεταρρύθμιση και ακυρώνει τις διαδικασίες για αξιολόγηση. Δηλαδή, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην γίνει τίποτε, να μείνουν τα πάντα ως έχουν και ωθεί τη διοίκηση στην παράλυση και τους δημοσίους υπαλλήλους στην αδιαφορία και δυστυχώς και στη λευκή απεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα