ΧΡΥΣΟΣ: Σενάριο πτώσης στα 1375 δολάρια – Η ανάλυση της Societe Generale

00:16 3/4/2013 - Πηγή: BankWars

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του γαλλικού επενδυτικού οίκου, Societe Generale, για το μέλλον του χρυσού. Συγκεκριμένα ο οίκος εκτιμά ότι έπειτα από 12 χρόνια διαρκούς ανόδου και την είσοδο του χρυσού σε ένα bear market, πλησιάζει το τέλος εποχής για το πολύτιμο μέταλλο. Ο οίκος εκτιμά ότι η μέση τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί στα 1.500 δολάρια ανά ουγκιά , ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθοδική πορεία μέχρι τα 1.375 δολάρια έως το τέλος του έτους.

«Οι προσδοκίες μας για αύξηση των επιτοκίων, εν μέρει

εξαιτίας της θετικής άποψης για την αμερικανική οικονομία, με μία αντίστοιχη βελτίωση του δολαρίου, θα μπορούσε να είναι η τέλεια καταιγίδα που θα δώσει την έναρξη ενός μακροπρόθεσμου bear market» λέει χαρακτηριστικά ο Πατρίκ Λέγκλαντ αναλυτής του οίκου.

Μάλιστα ο κ. Λέγκλαντ συμπληρώνει, «Το κλίμα ανάμεσα στους επαγγελματίες της αγοράς, όπως αποδεικνύεται από τις μεγάλες εκροές κεφαλαίων από το ETFs του χρυσού και την αυξανόμενη προθυμία των επενδυτών να shortάρουν το χρυσό, επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι το μέταλλο ίσως να έχει ζήσει τις τελευταίες ημέρες δόξας του».

Ο γαλλικός επενδυτικός οίκος επισημαίνει πως από τις αρχές του Ιανουαρίου, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) έχουν πουλήσει περίπου 140 τόνους χρυσού. Οι short θέσεις των hedge funds στο χρυσό ήταν στα τέλη του Φεβρουαρίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12,5 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα