Δηλώσεις Moscovici – Rompuy – Rehn για την Ελλάδα

 

                        Moscovici: Χρόνος υπάρχει να βρούμε λύση

«Υπάρχει χρόνος για βρει η Ευρωζώνη λύση στο ελληνικό πρόβλημα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας P. Moscovici. Ο γάλλος υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Rompuy:

Η Ελλάδα να αποφασίσει αυτά που χρειάζονται

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει αυτά που χρειάζονται για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα και να εκταμιευτεί η δόση, απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου H. Van Rompuy, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί “εν ευθέτω χρόνω”. “Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να επέλθει συμφωνία στο νόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις” ανέφερε στο Reuters o κ. Rompuy μετά από συνέδριο στο Λάος.”Σε κάθε περίπτωση, το Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου παραμένει στην ατζέντα” πρόσθεσε. Όσον αφορά το ζήτημα για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο κ. Rompuy υποστήριξε ότι η απόφαση “θα ληφθεί από το Eurogroup μετά από ανάλυση της έκθεσης της τρόικας”.

Ο.  Rehn: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου

Οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να κλειδώσουν τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Olli Rehn, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του G20.

Keywords
Τυχαία Θέματα