Η Μέρκελ «κατηγορεί» την Κύπρο για ξέπλυμα χρήματος…

Η Γερμανία θα θέσει επιτακτικά στη Λευκωσία σε σχέση με το υπό διαπραγμάτευση μνημόνιο θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου (σ.σ: ο οποίος σήμερα ανέρχεται 10%), αλλά και ξεπλύματος χρήματος.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις στην εφημερίδα Φιλελεύθερος του Mάρκους Γκαλάντερ, ο οποίος είναι εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος των Σοσιαλιστών στη Γερμανία (SPD).

Η κυβέρνηση Μέρκελ, σύμφωνα με

τον κ. Γκαλάντερ, διαβεβαίωσε το SPD ότι θα εγείρει θέμα «ξεπλύματος χρήματος» κατά τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν με την κυπριακή κυβέρνηση.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο το SPD θα θέσει θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου στην Κύπρο, πριν από τη λήψη αποφάσεων από τη Γερμανική Βουλή.

Ο Γκαλάντερ υποστήριξε ότι «η Κύπρος είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Ρωσία και αυτά τα χρήματα πιστεύεται ότι είναι μαύρα, τα οποία διοχετεύονται μέσω της Κύπρου, και του κατ’ αναλογία μεγάλου χρηματοπιστωτικού της τομέα».

Πάντως, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δημοσίευμα του περιοδικού Σπίγκελ αναφορικά με έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, απέρριψε τις κατηγορίες.

Οι ισχυρισμοί και τα δημοσιεύματα αυτά, πρόσθεσε ο κύριος Στεφάνου, «στοχεύουν να συκοφαντήσουν και να πλήξουν την Κύπρο ως διεθνές επενδυτικό κέντρο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα