Δέσμευση λογαριασμών – θυρίδων της Αγγελικής Φράγκου

Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου καθώς και των εταιριών IRF European Finance Investments (με έδρα τις Βερμούδες) και Amandeus με απόφαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Αθηνών.

Η δέσμευση έγινε με αφορμή την κυρία ανάκριση που διενεργείται σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε)

τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Η ποινική δίωξη για την υπόθεση ασκήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και αφορούσε το κακούργημα της απιστίας. Στρεφόταν δε κατά του (αποβιώσαντος) επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin (μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων). Η δίωξη αφορούσε και την κα Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το υπό έλεγχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία IRF μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στη δίωξη, για τη χορήγηση του δανείου δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί.

Ποια είναι η Αγγελική Φράγκου

Η Αγγελική Φράγκου θεωρείται η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017, η κυρία Φράγκου ήταν στην 26η θέση του Top 100 Lloyd’s List. Ο όμιλος Navios της κυρίας Φράγκου, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έχει υπό την ομπρέλα του τις εταιρείες: Navios Maritime Holdings, Navios Maritime Acquisition Corporation, Navios Maritime Partners, Navios South America Logistics, Navios Tankers Management INC και Navios Maritime Midstream Partners LP (NAP)

Keywords
Τυχαία Θέματα