Στ. Θεοδωράκης: Τα χρόνια Σημίτη ωφέλημα για τη χώρα – Οφείλει όμως να δώσει εξηγήσεις

Την άποψή του ότι ο Κ. Σημίτης πρέπει να τοποθετηθεί, να δώσει εξηγήσεις για την περίοδο της διακυβέρνησης του επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και την Ελλη Στάη, όσον αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως αυτή είναι η πάγια θέση του χωρίς να υποκρύπτεται καμία σκιά ή υπόνοια στο «αίτημα» του προσθέτοντας μάλιστα πως τα χρόνια της διακυβέρνησης Σημίτη

τα θεωρεί ωφέλημα για τη χώρα, αντιθέτως με το πώς – όπως είπε – αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ενας πρωθυπουργός έχει πολιτικά συμπεράσματα και αυτά θα πρέπει ο λαός να τα ξέρει» τόνισε συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπερθεματίζοντας πως το Ποτάμι παίρνει απόσταση από την αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση πιστεύοντας πως «τα χρόνια Σημίτη ήταν ωφέλημα για τη χώρα»

«Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα και πώς το βλέπει το Ποτάμι. Εμείς θεωρούμε τον εκσυγχρονισμό και τα χρόνια του Σημίτη, ωφέλιμα για τη χώρα. Ήταν η περίοδος που η χώρα σταθεροποιήθηκε, η χώρα είχε μια ευρωπαϊκή πορεία και μπήκε στο ευρώ. Αυτά είναι πολύ μεγάλα επιτεύγματα τα οποία τα έχει πετύχει ο πρωθυπουργός Σημίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άλλη ανάγνωση εκείνης της περιόδου. Για μας είναι καλή περίοδος. Άλλο αυτό και άλλο η τόλμη μας να λέμε ότι όλοι θα πρέπει να δίνουν πολιτικές απαντήσεις και για τα κακά και για τα καλά που συμβαίνουν στην περίοδό τους».

Οσον αφορά το συνέδριο για το Ποτάμι και την επόμενη ημέρα των εκλογών υπενθύμισε το σύνθημα του κόμματος «πολιτική σημασία του “αλλιώς”» στις επόμενες εκλογές.

Επανέλαβε πως το Ποτάμι συνεχίζει αυτόνομο προς τις εκλογές ενώ απαντώντας σε σχόλιο ότι στελέχη του κόμματος έχουν ταχθεί διαφορετικά για μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως «η κεντρική απόφαση είναι η αυτόνομη πορεία αλλά από κει και πέρα το κάθε στέλεχος μπορεί να εχει μια ερμηνεία για την επόμενη ημέρα των εκλογών». «Οφείλουμε βέβαια να έχουμε έτοιμες τις προτεραιότητές μας για μια κυβερνητική συνεργασία την επόμενη ημέρα», προσθλετοντας ότι «εμείς θα στηρίξουμε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή προοδευτική κυβέρνηση που θα συμφωνήσει με τις προτεραιότητές μας».

Ακολούθως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συμφωνιών, είπε όμως πως «προγραμματικές συμφωνίες δεν κάνουμε», ενώ ξεκαθάρισε πως «το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της επίλυσης του ζητήματος αλλά άφησε ανοικτό αν θα την ψηφίσει όταν έρθει στη Βουλή.

«Οταν έρθει η Συμφωνία, η εκτίμηση μου είναι πως δεν θα έρθει στην παρούσα Βουλή λόγω των καθυστερήσεων από την άλλη πλευρά, θα έρθει στην επόμενη και η συμφωνία θα έρθει μετά» είπε συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σε ερώτημα για τη δυναμική του Ποταμιού με βάση τις δημοσκοπήσεις, απάντησε πως «δεν είναι πάντα ευχάριστες αλλά δεν με πτοούν και ο ρόλος μου στην πολιτική είναι να προσπαθώ»

Συμπλήρωσε, δε «αλλά έχουμε και τις δημοσκοπήσεις που γίνονται ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού – οι οποίοι θα πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές – και εκεί το Ποτάμι είναι τρίτη δύναμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα