Η “EnExClear” για την Εκκαθάριση Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 2/11/2018, συστάθηκε η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Ενέργειας Α.Ε. και με διακριτικό τίτλο EnExClear.

Η EnExClear έχει μοναδικό μέτοχο την Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε. και στεγάζεται στους ορόφους 1 & 4 του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών

(ATHEXGroup), στη διεύθυνση Λ. Αθηνών 110.

Σκοπός της EnExClear είναι η Εκκαθάριση των συναλλαγών στις Αγορές Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας Α.Ε. ως και κάθε άλλη συναφή δραστηριότητα σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2015/1222 και στο ν. 4425/2016.

Διευκρινίζεται ότι η εκκαθάριση των συναλλαγών ενεργειακής χρηματοπιστωτικής αγοράς (αγορά παραγώγων) του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας Α.Ε., θα πραγματοποιείται από την εταιρεία ATHEXClear που ανήκει στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και λειτουργεί ως Κεντρικός Αντισυμβαλλόμενος.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της EnExClear συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Κωνσταντίνος Μαυρόματος του Αντωνίου, ΠρόεδροςΜιχαήλ Φιλίππου του Εμμανουήλ, Διευθύνων ΣύμβουλοςΚωνσταντίνα – Ελένη Βασιλείου του Βασιλείου, ΜέλοςΔημήτριος Καραϊσκάκης του Θωμά, ΜέλοςΓεώργιος Χατζηνικολάου του Πέτρου, ΜέλοςΔημήτριος Παπαντώνης του Ευαγγέλου, ΜέλοςΧάρης Σαχίνης του Γεωργίου, Μέλος
Keywords
Τυχαία Θέματα