Δεν βιάζεται ο Ντάισελμπλουμ – Στο τραπέζι τα πλεονάσματα, όχι το χρέος

Σαφές μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι δεν βιάζονται να κλείσει η β΄αξιολόγηση, έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας τις σημερινές επαφές των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε, οι επαφές δεν είναι επείγουσες και δεν αφορούν το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, αλλά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Όσον αφορά τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο καθυστερεί η εφαρμογή τους.

Ωστόσο το παιχνίδι των καθυστερήσεων που παίζουν οι θεσμοί επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ελληνική πλευρά, καθώς κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο λογαριασμός των μέτρων και η ικανότητα ελιγμών υπό την απειλή της χρηματοδοτικής ασφυξίας.

http://www.bankwars.gr/m%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%AF-%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA/

http://www.bankwars.gr/%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CE%BC%CF%83%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%AF/

Keywords
Τυχαία Θέματα