Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο

Την εκτίμηση ότι έχει βελτιωθεί η γερμανική στάση απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στη Deutsche Welle.

Όπως τόνισε, το ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου Ά. Μέρκελ στην Αθήνα ήταν μια

σημαντική έκφραση εμπιστοσύνης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέστησαν σαφές ότι προτίθενται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις».

Ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων αναφέρθηκε, τέλος, στο χρόνο που θα χρειαστεί η Ελλάδα για να επιστρέψει στις αγορές τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για δύο χρόνια. Όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για επιμήκυνση μέχρι το 2020 και όχι το 2014» και πρόσθεσε ότι «ρίχνοντας μια ματιά στην ελληνική ιστορία βλέπουμε  ότι η χώρα ξεκίνησε τον απελευθερωτικό της αγώνα κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821. Ίσως 200 χρόνια μετά την επανάσταση, δηλαδή το 2021 η χώρα να επιστρέψει στις χρηματαγορές. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που χρειαζόμαστε. Και θα επιτύχουμε τους στόχους μας όχι μόνο με μέτρα λιτότητας, αλλά και με ταυτόχρονα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα