Προσπαθούν για deal Aegean Airlines-Olympic Air

Νέα προσπάθεια συνεργασίας κάνουν Aegean Airlines και Olympic Air, ένα χρόνο αφότου η επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν μπλόκαρε τη μεταξύ τους συγχώνευση.

Σε πρώτη φάση, αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο εταιρειών, που θα αφορά τις από κοινού πτήσεις προς τη Λάρνακα, την ώρα που η Olympic Air σταματά να συνεργάζεται στο δρομολόγιο με την Cyprus Airways. Πτήσεις κοινού κωδικού πραγματοποιούνται ήδη και στα

δρομολόγια για Σόφια, Μάντσεστερ, Βελιγράδι, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Μαδρίτη, Λονδίνο και Παρίσι.

Οι δύο εταιρείες όχι μόνο αποφεύγουν εδώ και καιρό να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε πολλούς προορισμούς, αλλά έχουν συνάψει και συμφωνίες στην πώληση εισιτηρίων.

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση, που πιέζει και τις δύο εταιρείες και τις οδηγεί σε περικοπές εξόδων και αναδιοργάνωση των λειτουργιών τους, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της μεταξύ τους συνεργασίας. Μένει,  βέβαια, να διαπιστωθεί η στάση που θα τηρήσει η Κομισιόν, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε αποφασίσει ότι η μεταξύ τους συγχώνευση δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού πλήττει τις συνθήκες ανταγωνισμού στα δρομολόγια του εσωτερικού.

σχετικά άρθραMinoan Group: Συμφωνία με τα Βρετανικά ΤαχυδρομείαΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas: Επάνοδος του κ. Γρ. ΑντωνιάδηΠοιοι ακολουθούν την Coca – Cola και τη ΦΑΓΕ;H νέα καμπάνια του ΟΤΕΟ Μυτιληναίος δεν αγοράζει το βωξίτη της S&B – Ναυάγησε η συμφωνία του 2011Νέο προϊόν της Profile για τις τράπεζεςΠέθανε το lifestyle στη ν Ελλάδα λέει ο Ευ. ΜυτιληναίοςΠοιοί επώνυμοι στηρίζουν νέους επιχειρηματίεςΔήλωση του Προέδρου ΕΒΕΑ Κ. ΜίχαλουΣτις τράπεζες περνούν ακίνητα – “φιλέτα” της Βωβός
Keywords
Τυχαία Θέματα