Μπάιντεν: Νεκρός ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

15:40 3/2/2022 - Πηγή: BankWars

“Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, βγάλαμε από το πεδίο της μάχης τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι – τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση, υπό την καθοδήγησή μου, ανέφερε.

Η επιδρομή

που πραγματοποίησαν στη βορειοδυτική Συρία ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας έθεσε στο στόχαστρο τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα κάνει αργότερα δηλώσεις για την επιχείρηση.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αναφέρει το AlJazzera.

Η νυχτερινή επιδρομή είχε στόχο κτίριο στην Ατμέχ, μια πυκνοκατοικημένη πόλη στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα. Εκεί ζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον 10ετή πόλεμο της χώρας.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα ελικόπτερα πετούσαν συντονισμένα πάνω από το κτίριο για περισσότερες από δύο ώρες, πριν επιτεθούν. Στη συνέχεια ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα