Αποσύρουν την υποψηφιότητα Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ, μετά τις καταγγελίες της ΝΔ

Να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΦΚΑ ζήτησε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος από τον Στάθη Μαρίνο.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες, μετά την καταγγελία της ΝΔ ότι τίθεται μείζον θέμα ηθικής τάξης για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΦΚΑ, τελικά αποφασίστηκε η απόσυρση της υποψηφιότητας.

Η αποκάλυψη των βουλευτών της Ν.Δ. ότι ο κ. Στάθης Μαρίνος,

ως τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, ενέκρινε δουλειές… που δίνονταν με απευθείας αναθέσεις στο συνεταίρο του Γιώργο Καρκαλή, με τον οποίο ταυτόχρονα έχουν μαζί μία Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, «πάγωσε» ακόμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Οπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθες μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τον κ. Μαρίνο. Όπως επεσήμανε, ο κ. Μαρίνος μέχρι πριν δύο εικοσιτετράωρα (δηλαδή μέχρι τις 27 Μαρτίου) ήταν συνέταιρος με τον κ. Καρκαλή στην εταιρεία πληροφορικής «Safe Scape».

Παράλληλα, από το 2015 ήταν τεχνικός σύμβουλος στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε στην ΗΔΙΚΑ. «Η ΗΔΙΚΑ, με τον κ. Μαρίνο ως σύμβουλο, έδωσε στις 26 Μαρτίου απευθείας ανάθεση ύψους 24.800 ευρώ στην εταιρεία Safe Scape, στην οποία είναι ακόμα παρών, ενώ τη μεταβιβάζει μια μέρα μετά, στις 27/3/2018, στον συνάδελφό του και εργαζόμενο στην εταιρεία κ. Καρκαλή.

Στις 28 Μαρτίου, ο κ. Μαρίνος εμφανίζεται ενώπιον της επιτροπής ΔΕΚΟ, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ. Η κυβέρνηση έσπευσε να επιβραβεύσει τον κ. Μαρίνο για τις μεθόδους του και τον πρότεινε να διοικήσει τον ΕΦΚΑ. Η τοποθέτηση κρίνεται απαράδεκτη, καθώς εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα», ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, παράλληλα, αποκάλυψε ότι η εταιρεία του κ. Μαρίνου πήρε υπο-έργο με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ, ύψους 45.000 ευρώ, όταν ο ίδιος ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ. Το Δεκέμβριο του 2017

Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα