Διαψεύδει ο Κοντονής τη συσχέτιση της ρύθμισης με τους «8» – «Τέλος στην ανευθυνότητα»

Σε κατηγορηματική διάψευση, τόσο των δημοσιευμάτων όσο και των καταγγελιών του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που συσχετίζουν νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, προχώρησε ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου, ο υπουργός διευκρίνισε πως

οι διατάξεις αφορούν τη δυνατότητα να παίρνουν οι καταδικασμένοι (οι στρατιωτικοί δεν είναι) για ποινικά και όχι διοικητικά αδικήματα (περίπτωση των «8»).

«Είχα αναφερθεί σε κάποιες ερωτήσεις της κ. Κεφαλίδου σχετικά με το άρθρο 30 παρ 3 το οποίο αφορά τις άδειες καταδικασθέντων κρατουμένων και τη μη δυνατότητα να λαμβάνει άδεια ένας καταδικασθείς σε περίπτωση που εκκρεμεί ή έχει αποφασιστεί έκδοση» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σήμερα δυστυχώς για δεύτερη φορά επί αυτού του θέματος επιδεικνύεται ακραία ανευθυνότητα. Το λέω κατηγορηματικά. Το ζήτημα είχε εξαντληθεί στην επιτροπή της Βουλής».

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα όσα είπε περί ύποπτης ρύθμισης, συνδέοντάς την με την τύχη των αξιωματικών.

«Κάποιοι δεν μελετούν τα νομοθετικά κείμενα και επαναφέρουν με ανεύθυνο τρόπο ζητήματα που αφορούν τη διεθνή θέση της χώρας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ελληνοτουρκιών σχέσεων», είπε και εξήγησε:

«Ένας που έχει καταδικασθεί για ανθρωποκτονία στην Ελλάδα και είναι ζητούμενος από άλλο κράτος για αδίκημα παρόμοιο καταλαβαίνετε ότι με την πρώτη άδεια που θα πάρει θα εξαφανιστεί και θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι».

«Έχει υπάρξει μείζον θέμα! Ο υπουργός αντί να απαντά επιτίθεται! Βγαίνει με ύφος που μας μαλώνει!», απάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος σε μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια να πείσει πως δεν έκανε λάθος και ρώτησε τι θα κάνει η κυβέρνηση με τη παρέλευση του 18μηνου.

«Την κάνατε τη πατάτα και ερχόσαστε τώρα εδώ με 18μηνα! Έχει παραβιαστεί κανένα 18μηνο; Και ότι κρατούνται δυνάμει διοικητικής απόφασης; Η διάταξη αναφέρεται σε ποινικούς καταδικασμένους και σεις μας λέτε για διοικητικούς», ανταπάντησε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα