Βουλή: Καταργείται αναδρομικά το επίδομα διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς

Την κατάργηση του επιδόματος διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ψηφιστεί σήμερα, για την Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Η κατάργηση του μέτρου ισχύει αναδρομικά από την 1/2/2015, ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή, και επομένως

όσοι έλαβαν το επίδομα ενοικίου υποχρεούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα χρήματα.

Η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μαζί με το μνημόνιο. Ωστόσο δεν είχε αποκαλυφθεί έως και πριν από λίγους μήνες. Οταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Πρωταγωνίστρια αρχικά ήταν η τότε αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου. Τελικά η κυρία Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Μεταξύ των όσων εξωκοινοβουλευτικών είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν λάβει το επίδομα εκτός από την Ράνια Αντωνοπούλου, ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας -εμπνευστής του επιδόματος-, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης, η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα