Αποκαλύψεις Π. Καμμένου για το 2015, τον Α.Τσίπρα, το δημοψήφισμα – Οι ΗΠΑ “έκαψαν” τη συμφωνία εξόδου από το ευρώ Βαρουφάκη -Σόιμπλε

01:39 6/7/2023 - Πηγή: BankWars

Τις δραματικές στιγμές την περίοδο του δημοψηφίσματος του 2015, όπως και άγνωστες πτυχές γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος, πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο ίδιος

έχει επιλέξει να παραμείνει για χρόνια εκτός πολιτικών συζητήσεων και «ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια», μετά την απόσυρση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και άλλοτε επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, όπου αναφέρθηκε στην περίοδο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015.

“Το 2015, στο κρίσιμο Eurogroup, η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ήταν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και 80 εκατ. ευρώ βοήθεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει να αποδεχθούμε την πρόταση αυτή! Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Είπα στον Τσίπρα πως αυτό δε γίνεται και του είπα να ζητήσει τη συμβολή των Αμερικανών. Τηλεφώνησα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να μεσολαβήσουν, ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Τους αντιπρότεινα τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και ένα ”πακέτο” που περιελάμβανε τη βάση της Σουδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου. Ουσιαστικά θέλαμε η Ελλάδα να πάρει τη θέση της Τουρκίας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια».ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»!

ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Α.ΤΣΙΠΡΑ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε τη μεγαλύτερη νίκη από το 1974. Είναι πανίσχυρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Θα ήταν άδικο, για τον Αλέξη Τσίπρα, να φύγει εντελώς από την πολιτική σκηνή της χώρας. Επειδή τον ξέρω θα είναι δυσκολο να επιστρέψει. Αν το έκανε δε θα το έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική τελείωσε για εμένα. Υπηρέτησα τον τόπο μου. Αποσύρθηκα συνειδητοποιημένα».

“Μοναδική κηλίδα στη συνεργασία μας με τον Α.Τσίπρα, η Συμφωνία των Πρεσπών. Η συνεργασία μας ήταν έντιμη. Επέδειξε θάρρος ο Τσίπρας να πείσει τον κόσμο για τη στροφή της χώρας προς τις ΗΠΑ την οποία, όμως, δε στήριξε μετά και γι’ αυτό έχασε ένα μεγάλο μέρος της δύναμης του. Το να χρησιμοποιείς παλιά υλικά, καταστροφής και κατεδαφίσεως, του ΠΑΣΟΚ, που είχαν απορριφθεί από την κοινωνία για να κάνεις την ανανέωση ήταν λάθος. Δεν κατάφερε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη της κεντροαριστερας. Έμεινε δέσμιος μια γεροντίας της παλιάς Αριστεράς».

ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

«Παραμύθι του ΠΑΣΟΚ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ακροδεξιό κόμμα. Το είπαν αυτό επειδή οι ίδιοι συγκυβέρνησαν με τον ΛΑ.Ο.Σ. Σε ότι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, είναι πιθανή μια συνεργασία κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ με ανταλλαγή εθνικά θέματα. Δεν παρακολουθείται τυχαία ένας πολιτικός με άδεια εισαγγελέως. Όταν ένας ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος έχει επικοινωνία με τον ψευτομουφτή και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της Συμφωνίας της Λοζάνης, τότε πρέπει να παρακολουθείτε»!

Keywords
Αναζητήσεις
apokalypseis-p-kammenou-gia-to-2015-ton-atsipra-to-dimopsifisma--oi-ipa-ekapsan-ti-symfonia-exodou-apo-to-evro-varoufaki--soible.htm
Τυχαία Θέματα