Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά την ανάπαυλα της 4ης Ιουλίου

00:37 6/7/2023 - Πηγή: Reporter

Με απώλειες επέστρεψε στις συνεδριάσεις η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, έπειτα από την ημιαργία της Δευτέρας (3/7) και την αργία της Τρίτης (4/7) λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα πρακτικά της Federal Reserve από τη συνεδρίασή της το διήμερο 13-14 Ιουνίου.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν χαμηλότερα σήμερα, καθώς οι επενδυτές

αφομοιώνουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και προετοιμάζονται για σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average έχασε 129,83 μονάδες, ήτοι 0,38%, και έκλεισε στις 34.288,64 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,2% στις 4.446,82 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,18% και έκλεισε στις 13.791,65 μονάδες. Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 τερμάτισαν τα 3ήμερα ανοδικά σερί τους.

Τα πρακτικά έδειξαν ότι η Fed συμφώνησε να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουνίου για να κερδίσει χρόνο και να αξιολογήσει εάν θα χρειαζόταν μία ή και περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων. Οι αναλυτές σχεδόν στο σύνολο τους συμφωνούν πως επίκειται νέα, μετριοπαθής αύξηση των επιτοκίων. Μάλιστα, ο δείκτης FedWatch Tool της CME τοποθετεί στο 88,7% τις πιθανότητες αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης, στη συνεδρίαση στις 25-26 Ιουλίου.

Σε άλλα οικονομικά στοιχεία, οι νέες παραγγελίες για προϊόντα αμερικανικής παραγωγής αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, ενισχύοντας τους φόβους για επιβράδυνση της οικονομίας. Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 578 δισ. δολάρια τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση. Οι αποστολές ήταν υψηλότερες κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και ανήλθαν σε 572,6 δισ. δολάρια, ενώ οι ανεκτέλεστες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,8% σε 1,3 τρισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, η δραστηριότητα υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε τον Ιούνιο με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών.

Η μετοχή της Meta Platforms ενισχύθηκε ενόψει της αναμενόμενης κυκλοφορίας της εφαρμογής Threads, με την οποία επιδιώκει να «χτυπήσει» ανταγωνιστικά το Twitter. Τεχνολογικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Meta, ηγούνται των κερδών μέχρι στιγμής φέτος θέτοντας τα θεμέλια για τη μεγαλύτερη αύξηση του Nasdaq Composite σε επίπεδο α’ εξαμήνου τα τελευταία 40 χρόνια.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την αγορά να εξετάζει τις νέες περικοπές που ανακοίνωσαν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία. «Άλμα» 2,9% σημείωσε το συμβόλαιο του WTI στις ΗΠΑ και έκλεισε στα 71,79 δολάρια το βαρέλι. Το αργό τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 76,65 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, νέες απώλειες σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με την ανακοίνωση των πρακτικών να επηρεάζει προς το χειρότερο την πορεία του πολύτιμου μετάλλου. Το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό έχασε 2,40 δολάρια ή 0,1% και έκλεισε στα 1.927,10 δολάρια η ουγγιά. Αντίθετα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 29% σεντς ή 1,3% στα 23,402 δολάρια η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για τον χαλκό έχασε 3 σεντς ή 0,7% στα 3,7685 δολάρια η λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑTHREADSΠΡΑΚΤΙΚΑ FEDΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςMETA PLATFORMS
Keywords
Αναζητήσεις
sto-kokkino-i-wall-street-meta-tin-anapavla-tis-4is-iouliou.htm
Τυχαία Θέματα