ΝΔ: Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι – Μήνυμα ενότητας από τους “4” – “Αντίπαλός μας μόνο ο Τσίπρας”

«Αντίπαλος μας είναι μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Η

προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τη θύελλα που προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο στην ΚΕΦΕ με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Όπως εξηγούν, συναντήθηκαν εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Εμφύλιος ΝΔ – Ντροπή για την παράταξη οι χθεσινές εικόνες

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία, με το κόμμα να διέρχεται μία από τις κρισιμότερες περιόδους της ιστορίας του, ενόψει της εκλογής προέδρου. Το χθεσινό περιστατικό ανέδειξε το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που επικρατεί, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης.

Οι βαριές εκφράσεις που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και οι απειλές μηνύσεις, αποτελούν ντροπή για την παράταξη.

Μαινόμενος ο υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε φραστικά στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και στον γενικό διευθυντή Κώστα Τσιμάρα, ο οποίος απειλεί με μηνύσεις.

Οι χθεσινές εξελίξεις πυροδότησαν τα σενάρια απόσυρσης του Ευ. Μεϊμαράκη από την κούρσα της διαδοχής, ωστόσο οι συνεργάτες του αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση ο χαμός στη Νέα Δημοκρατία ευνοεί έναν και μόνο πολιτικό αντίπαλο. Τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ώρα που η κυβέρνησή του περνάει σκληρά μέτρα, έχει απέναντί του μια αξιωματική αντιπολίτευση που παραπαίει.

Εν τω μεταξύ σήμερα, Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Συνάντηση των τεσσάρων στις πέντε το απόγευμα

Σήμερα, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συναντηση θα γίνει στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Βουλή, λίγο πριν της σύγκληση της ΚΟ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα

Μεϊμαράκης: Η διαφάνεια είναι θέμα του προέδρου

Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.

«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας, πριν από λίγο, με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Παράλληλα τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

«Η διαδικασία θα διασφαλιστεί, ο διαγωνισμός θα είναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος, και εγώ χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επιπλέον, αναρωτήθηκε «αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα»

Η παρέμβαση Γεωργιάδη

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλον τον κόσμο, ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, για την εικόνα που έδωσε χθες η ΝΔ. Δεν είναι αυτά τα προβλήματα του κόσμου και δεν είναι αυτή η πραγματική ΝΔ που θέλουμε» είπε ο κ. Aδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Διακόπτω την περιοδεία μου και ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους της Δράμας -γιατί σήμερα μού είχαν οργανώσει μια εκδήλωση που αναμένετο προσέλευση μεγαλύτερη από της Χαλκιδικής, με πάνω από 500 άτομα- αλλά κατεβαίνω στην Αθήνα και ζητώ συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων πριν την ΚΟ, ώστε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά σήμερα, να λυθούν όλα τα θέματα σήμερα, να σταματήσει η ΝΔ να δίνει αυτή την ντροπιαστική εικόνα και βεβαίως να ασχοληθούμε τόσο με τη δημοκρατική διαδικασία εκλογής αρχηγού όσο και κυρίως με την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς γιατί έκανε την πρόταση για τη συνάντηση δημοσίως, είπε πως «όταν αρχίζουν οι συμπεριφορές να πηγαίνουν σε επίπεδο “γαλλικών”, καλό είναι να είναι όλα δημόσια από εδώ και μπρος».

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εισβολή Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ – “Ο Παπαμιμίκος γελοιοποιεί τη διαδικασία”

Χαμός στη Νέα Δημοκρατία! Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης εισέβαλε μαινόμενος στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, καταγγέλλοντας τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο για τη διαδικασία που ακολουθεί. ΜΜε

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ απέσυρε τον εκπρόσωπό του από την εφορευτική επιτροπή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση.

Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».
Νωρίτερα οι έταιροι υποψήφιοι, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά», ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε κατά της αύξησης του αντιτίμου για τους ψηφοφόρους.

Μήνυμα Τζιτζικώστα – Μητσοτάκη στην ΚΕΦΕ: Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά!

Πρέπει να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ, τονίζουν με δηλώσεις τους οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσικώστας.

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009.

Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε», αναφέρει σε δήλωσή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η δήλωση Μητσοτάκη

“Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης.

Εν τω μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε κατά της αύξησης του αντιτίμου για τους ψηφοφόρους.

Τι αποφάσισε η ΚΕΦΕ

Στη συνεδρίαση ελήφθησαν μια σειρά από αποφάσεις ωστόσο στο τελευταίο αυτό κομμάτι δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή:

1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τετάρτη

Εν μέσω αυτού του κλίματος, συνεδριάζει την Τετάρτη στις 18:00 η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το “παρών” θα δώσει και ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος αναμένεται να λάβει και τον λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα