Αντιδράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Β. Σόιμπλε

14:17 2/6/2014 - Πηγή: BankWars

Στις δηλώσεις-”βόμβα” του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιδρούν σήμερα, Δευτέρα, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την απάντηση του Γ. Στουρνάρα, στα όσα είπε στο περιοδικό Focus ο Βόλφγκανγκ

Σόιμπλε, ο γραμματέας της Ν.Δ. Αν. Παπαμιμίκος, μιλώντας στον realfm χαρακτήρισε τις δηλώσεις Schäuble «λάθος δήλωση σε λάθος στιγμή», τονίζοντας ότι είναι εκτός κλίματος και είναι εκτός κλίματος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην ερώτηση αν λέει ψέματα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο γραμματέας της Ν.Δ. είπε: «Ο κ. Schäuble δεν ξέρω για ποιο λόγο κάνει αυτή τη δήλωση αυτή τη στιγμή. Έχει απαντήσει και το υπουργείο Οικονομικών ξεκάθαρα, έχουμε διασφαλίσει τη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη μέσα από πολύ δύσκολες αποφάσεις, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι και το 2015 είναι καλυμμένες οπότε δεν πρόκειται να πάρουμε νέα μέτρα».

Από τη μεριά του ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 θέλησε να υπενθυμίσει «δηλώσεις που οι ξένοι έχουν πέσει έξω. Έχουν πέσει σε πολλά πράγματα έξω».

«Να σας θυμίσω ότι η κουβέντα που γινόταν το ’13 ήταν η Ελλάδα θα έχει τρύπα στον προϋπολογισμό της και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε πλεόνασμα, ότι θα είχαμε νέα μέτρα επειδή δεν θα έβγαινε ο προϋπολογισμός του ’13, στον οποίο δεν συμφωνήσει ποτέ η τρόικα.

Να σας θυμίσω ότι η μαύρη τρύπα μεταφέρθηκε το ’14 και έχει διαψεύστηκε ότι για το ’14 θα υπάρχει μαύρη τρύπα. Να σας θυμίσω ότι έλεγα πως δεν θα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, άρα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη συζήτηση περί χρέους», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «τόσο η έκθεση του ΔΝΤ, όσο και οι δηλώσεις του κ. Schäuble κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία γύρω από την πορεία της χώρας.
Επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή. Οτι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι “δεν ξεχνά ποτέ τον κακό του εαυτό” ενώ παράλληλα τον μέμφθηκε για τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών σε ζητήματα που αφορούν τα του οίκου του σε σχέση με την Ελλάδα.

“Ο κ. Σόϊμπλε δεν ξεχνά ποτέ τον κακό του εαυτό, σε μια συλλογική προσπάθεια προσπαθεί να μας πάει πίσω. Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας τώρα είναι αλληλεγγύη στο λαό της, δεν μπορεί η Γερμανία να έχει άλλους κανόνες για τις δικές τις επιχειρήσεις από τις δικές μας”.

Πρόσθεσε δε ότι: “Αδικεί τη χώρα του, έχει δικά του εσωτερικά προβλήματα με τους ευρωσκεπτικιστές”.

Επ αυτού τόνισε πως πρέπει “να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στην χώρα” ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο ή νέα μέτρα.

Original article: Αντιδράσεις ΝΔΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Β. Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα