Α. Τουρκολιάς: “Η Εθνική στηρίζει την καινοτόμα επιχειρηματικότητα” – Συνεργασία με την Endeavor

13:48 2/6/2014 - Πηγή: BankWars

Τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στην καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς στο πλαίσιο της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με την Endeavor (δείτε το site

της εδώ).

Με αρχικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, μέσα από το πρόγραμμα «NBG Businesses Seeds», θα στηρίξει μέσω δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο την καινοτόμο επιχειρηματικότητα δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Αλ. Τουρκολιάς τόνισε ότι η καινοτομία που στηρίζει η τράπεζα δεν αφορά μόνο τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και παραδοσιακούς κλάδους όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και η μεταποίηση.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, πριν από 4 χρόνια με τον διαγωνισμό ibank «Καινοτομία και Τεχνολογία», ξεκινήσαμε την προσπάθεια ενθάρρυνσης και ανάδειξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ πρόσφατα υπογράψαμε συνεργασία με το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών για την περαιτέρω στήριξη όσων προτάσεων ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό, πρόσθεσε ο Αλ. Τουρκολιάς.

«Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τον τελευταίο κρίκο της παρέμβασης μας για την ουσιαστική στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, δυναμικών και εξωστρεφών κλάδων: η συνεργασία μας με την Endeavor».

Με αυτή τη συνεργασία ο κ. Τουρκολιάς τόνισε ότι ολοκληρώνεται η διαδρομή που αρχίζει από τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και τους παραγωγικούς χώρους.

Επίσης, εξασφαλίζει τη μετουσίωση μιας επιχειρηματικής ιδέας, σε μια δυναμική εξωστρεφή επιχείρηση, που συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτή είναι η θέση της Εθνικής Τράπεζας, απέναντι στην ανάγκη μεταστροφής της οικονομίας, την οποία διαχρονικά, με συνέπεια και ευθύνη υπηρετεί, κατέληξε.

Original article: Α. Τουρκολιάς: “Η Εθνική στηρίζει την καινοτόμα επιχειρηματικότητα” – Συνεργασία με την Endeavor.

Keywords
Τυχαία Θέματα