Ανησυχία για την πορεία του Χρηματιστηρίου – Η πιθανότητα “παράλυσης” από πρόωρες εκλογές με φόντο τις παρακολουθήσεις

Μπορεί η πλειοψηφία των όσων ασχολούνται  με το ελληνικό  Χρηματιστήριο να εστιάζει στα θετικά σημάδια των αποτελεσμάτων 9μήνου μεγάλων Ομίλων και Τραπεζών (σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα γ’ 3μήνου 2022 Εθνική και Eurobank και αύριο η Πειραιώς), μπορεί να υπάρχει ικανοποίηση από το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτά της αρχής της χρονιάς, παρά τους κινδύνους που “ξεφύτρωσαν” για ύφεση και υψηλά επιτόκια στις Οικονομίες,

αλλά μια ισχυρή μειοψηφία “σκεπτόμενων” επενδυτών, εκφράζει μεγάλες ανησυχίες για τη συνέχεια. 

Ερώτημά της, το αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές, για παράδειγμα τον Ιανουάριο, μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις παρακολουθήσεις κορυφαίων ονομάτων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.

Οι πρόωρες εκλογές, θα ανατρέψουν πολλά από αυτά που θεωρούσε δεδομένα η επενδυτική κοινότητα, με πρώτο αυτό της συνέχειας – συνέπειας στην πολιτική δημοσιονομικής σταθερότητας και με δεύτερο, αυτό της συνέχειας του φιλο-επενδυτικού-φιλο-επιχειρηματικού κλίματος.

Η επενδυτική κοινότητα δεν φοβάται μην και αναλάβει πρωθυπουργός ο Α.Τσίπρας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι ο Αλέξης του 2015. 

Αυτό που φοβάται  ή μάλλον τρέμει, είναι η ακυβερνησία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν τα εκλογικά αποτελέσματα δεν οδηγήσουν σε σχηματισμό “ομοιογενούς” και σταθερής κυβέρνησης.

Απάντηση στα ερωτήματα για τις εκλογές και την πορεία προς αυτές, θα δοθεί, στις αμέσως προσεχείς ημέρες και εβδομάδες. Και η απάντηση θα εξαρτηθεί από το τι στοιχεία υπάρχουν και το πως θα κινηθούν στο θέμα των παρακολουθήσεων οι “αντιμαχόμενες” πλευρές.

Η αντιπολίτευση, είναι γνωστό και αναμενόμενο πως θα κινηθεί. Αυτό άλλωστε θα έκανε στη θέση της οποιαδήποτε αντιπολίτευση.

Η μπάλα, είναι στην περιοχή της κυβέρνησης και ακριβέστερα, στη μικρή περιοχή, κοντά στη βούλα του πέναλτι.

Έχει αντανακλαστικά ο τερματοφύλακας; έχει και λίγη ή πολλή τύχη;

Παίξτε το στο Στοίχημα. Ποιο πολλές πιθανότητες έχετε να κερδίσετε εκεί, παρά το να ποντάρετε τι θα γίνει με τις παρακολουθήσεις – υποκλοπές. Στο Στοίχημα, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες το ματς να είναι στημένο. Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, όλα στήνονται και ξε-στήνονται μέσα σε μία βραδιά. Αλλάζουν τα πάντα όλα, ακόμα και …το γήπεδο. Για τους “φιλάθλους”, δεν το συζητάμε καν. Είναι απλά …πιόνια. 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα