Ακόμα πιο προκλητικός από τον Ερντογάν για την Ελλάδα ο κεμαλιστής Κιλιτσντάρογλου

11:16 2/6/2022 - Πηγή: BankWars

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις  Ερντογάν και τους χάρτες που παρουσίασε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου στο Anadolu που γκρίζαρε το μισό Αιγαίο λέγοντας πως η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά εάν αυτά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, σειρά είχε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν στη χθεσινή κατά της Ελλάδας δήλωση αναφέρθηκε και στον Κιλιτσντάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα. Όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων ρώτησε τον επικεφαλής των κεμαλιστών «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, με τις δηλώσεις του να προμηνύουν ένα δυσοίωνο μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμα και για την μετά Ερντογάν εποχή.Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Υπενθυμίζεται πως προ δύο 24ώρων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε την χώρα μας να αποσύρει τον στρατό από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα παρουσίασε και συγκεκριμένους χάρτες βάσει των οποίων ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως εάν αυτά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τότε η Άγκυρα θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την αμφοσβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά αυτά.

«Υπάρχει όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θεμα κυριαρχίας τους», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα έχει στείλει δύο επιστολές στον ΟΗΕ, με τις οποίες καταγγέλλει την Αθήνα για παραβίαση των συνθηκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα