Άκης Σακελλαρίου: Νοσηλεύεται με τη νόσο των λεγεωνάριων

Με σοβαρή μορφή πνευμονίας νοσηλεύεται στο νοσκομομείο «Σωτηρία» ο Άκης Σακελλαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πνευμονία που εκδήλωσε οφείλεται στο βακτήριο της λεγεωνέλλας, αυτό που ευθύνεται για τη “νόσο των λεγεωνάριων”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή

πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων),από την οποία όμως δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο. Αρχίζει την εμφάνισή της με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να νοσηλευθούν και να λάβουν θεραπεία με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, ενώ η διάγνωση της συγκεκριμένης αναπνευστικής λοίμωξης γίνεται με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα