ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μεγάλος ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Νέοι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών

21:28 6/1/2013 - Πηγή: BankWars

Μεγάλος ανασχηματισμός από τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι στην κυβέρνηση του Καίρου με δέκα νέους υπουργούς να αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αντικαταστάθηκε ο Αχμεντ Γκαμαλεντίν, για έλλειψη πυγμής έναντι των λαϊκών κινητοποιήσεων, δίνοντας τη θέση του στον έως τώρα αναπληρωτή του στρατηγό Μοχάμεντ Ιμπραΐμ. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο Ελ-Μόρσι ελ Σαγιέντ Χεγκαζί, “προσωπικότητα-κλειδί” στο νέο γύρο διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ στο Κάιρο, αντικαθιστώντας

τον Μομτάζ αλ Σαΐντ. Το Κάιρο επιδιώκει δανειακή βοήθεια 4,8 δισ.δολαρίων από το ΔΝΤ.

Τρείς νέοι υπουργοί ανήκουν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Τούς ανατέθηκαν, από τον πρόεδρο Μόρσι, τα υπουργεία του εφοδιασμού, τοπικής ανάπτυξης και συγκοινωνιών.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει πρώτη φορά σήμερα, επιδιώκοντας να παράσχει εγγύηση σταθερότητας στο ΔΝΤ αλλά και στην κοινή γνώμη, λένε στην αιγυπτιακή προεδρία. Υπάρχει, τονίζουν εκεί, γιά αύριο Δευτέρα προγραμματισμένη συνάντηση κυβερνητικής αντιπροσωπείας με υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο στο ΔΝΤ. Θα αφορά, αυτή η συνάντηση, όλες τις πτυχές της αιγυπτιακής οικονομίας–ογκώδες δημόσιο έλλειμμα, διολίσθηση λίρας έναντι αμερικανικού δολαρίου–,αναφέρει το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα