Σαμαράς και Παπούλιας στο Βερολίνο. (αν σας λέει κάτι αυτό…)

21:13 6/1/2013 - Πηγή: BankWars

Για το Βερολίνο αναχωρεί τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού «Die Welt», ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Στο ίδιο συνέδριο, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ,

ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε καθώς επίσης και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και Ισπανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Λουί Ντε Γκίντος.αντίστοιχα. Ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση το πρωί της Τρίτης 8 με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα.

- Στο Βερολίνο έφθασε ήδη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα έχει αύριο ανεπίσημη συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ. Οι δύο πρόεδροι θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau. Αργότερα, ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Belllevue, όπου ο γερμανός πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Keywords
Τυχαία Θέματα