ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ…ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ MEGA

20:23 6/1/2013 - Πηγή: BankWars

Διαστάσεις αστυνομικής ταινίας με μεγάλες δόσεις… κατασκοπείας, όπου συμφέροντα, κόμματα (ο Θεός να τα κάνει…) και πρόσωπα, συγκρούονται για …την τιμή της χώρας, παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρωταγωνιστές ο πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου και μέλη της οικογένεάς του που “αφαιρέθηκαν” από τη λίστα, οι μετέπειτα “κάτοχοι” της λίστας που την “ξέχασαν” στα συρτάρια τους, χωρίς κανένας να μπορεί να πει αν την …πείραξαν ή όχι και φυσικά οι εισαγγελείς που προσπαθούν να βρουν την αλήθεια. Γκεστ σταρ τα ηχηρά ονόματα που βρίσκονται

στη λίστα και … κάνουν την πάπια ρίχνοντας βέλη στον Παπακωνσταντίνου και τις ξαδέλφες του για να μην έλθεουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Κομπάρσος, ο λαός, που παρακολουθεί την υπόθεση χωρίς να καταλαβαίνει την ουσία της, που στην πραγματικότητα, είναι μία και μοναδική: Να πληρώσουν, όσοι δεν έχουν πόθεν έσχες για τις καταθέσεις στην HSBC και να εξαφανιστούν από προσώπου πολιτικής σκηνής, όλοι όσοι με δόλο είτε έκοβαν και έραβαν τη λίστα όπως τους βόλευε, είτε προστάτευαν τους φοροκλέφτες.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

1. Το αστυνομικό – ανακριτικό μέρος

- Με στόχο να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς, Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησαν τη συνδρομή του προϊστάμενου του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη. Οι οικονομικοί εισαγγελείς επιθυμούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη εκείνου που πραγματοποίησε την αλλοίωση της λίστας και σε ποιο χρονικό διάστημα αφαιρέθηκαν αρχεία.Ήδη αναζητούν την άκρη του νήματος στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και βρίσκεται, ως γνωστόν, σε εξέλιξη έρευνα και για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

- Μάρτυρας – κλειδί, αναφέρουν πληροφορίες, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ.Παπακωνσταντίνου, παραδέχθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι αντέγραψε το αρχικό CD με τα αρχεία που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές σε στικάκι, ενώ είπε ότι δεν εξαφανίστηκαν από τη λίστα μόνο οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, αλλά και τρία αρχεία κίνησης λογαριασμών. Σε ποιούς ανήκαν αυτοί οι λογαριασμοί;

-Εξηγήσεις για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα θα δώσουν αυτή την ε βδομάδα οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, μετά από σχετικό τους αίτημα. Ειδικότερα θα απολογηθούν ως κατηγορούμενοι για: Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ΄ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Την πόρτα του γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων αναμένεται να περάσουν και οι τρεις δικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC ποσού 1.222 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τους: Συμεών Σικιαρίδη, ο Ανδρέα Ρωσσώνη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών.

-Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τις πρώτες συγκρίσεις που γίνονται φαίνεται πολλά πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα της Ελβετίας να μην καλύπτουν τα αναφερόμενα ποσά με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί τόσο σε φορολογικό επίπεδο όσο και σε ποινικό.

2. Το πολιτικό μέρος της υπόθεσης που ταράζει το πολιτικό σκηνικό

Ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι δεν θα ήταν τόσο «ανόητος» ώστε να σβήσει κάποιον όταν ήξερε ότι υπάρχει η πρωτότυπη λίστα που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διασταυρωθεί με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα και δηλώνει ότι δεν τον απασχολε΄’ι η παραγραφή αλλά αυτό που θέλει είναι να δικαιωθεί, το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά. Αιτία, η προανακριτική Επιτροπή στην οποία τα μεν κόμματα της κυβέρνησης παραπέμπουν μόνο τον Γ.Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραπομπή επίσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, με πολλά στελέχη του να κάνουν λόγο και για την ανάγκη παραπομπής και του Γ.Παπανδρέου. Οι κξομματικές κόντρες για αυτό το ζήτημα έφτασαν και στα media, όπου ήδη το MEGA, αντιμετωπίζει την “οργή” των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπεραμύνεται της μη δίωξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η κόντρα έφτασε στο σημείο να επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του βασικού μετόχου του καναλιού, τον οποίο κατονομάζει κατηγορώντας τον ότι και αυτός βρίσκεται μέσα στη λίστα.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ: Για «χυδαιότητα» και «ακραία συκοφαντία» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Ευ. Βενιζέλου κάνει λόγο η Ιπποκράτους σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά στις κατηγορίες της Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεκρυψε τη «λίστα Λαγκάρντ».«Από ποιον «απέκρυψε» τη «λίστα» ο κ. Βενιζέλος; Από την αρμόδια υπηρεσία που ήδη την είχε; Αν το ΣΔΟΕ δεν είχε τη «λίστα», τότε ο υπουργός θα έπρεπε όντως να του τη στείλει αμέσως. Έλα όμως που το ΣΔΟΕ είχε τη λίστα, πριν ο κ. Βενιζέλος αναλάβει καθήκοντα, οπότε και ενημερώθηκε από το ΣΔΟΕ, με δίμηνη μάλιστα καθυστέρηση», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.Επικρίνει επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι εστιάζει τα πυρά του «σε αυτόν που αντέδρασε τον Οκτώβριο, όταν κάποιοι είπαν το απίθανο πως το ΣΔΟΕ δεν έχει τη λίστα που του είχε σταλεί και είχε μελετηθεί ήδη από αυτό».

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και στο θέμα της δημοσίευσης της λίστας από περιοδικό, στο οποίο όπως σημειώνει, κάποιος έδωσε τη λίστα και ισχυριζόταν ότι δεν την κράτησε». «Ο δε ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με πάθος τον δημοσιογράφο/εκδότη που παρέλαβε από την «πηγή», επεξεργάστηκε και δημοσίευσε τα στοιχεία της λίστας. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του κ. Τσίπρα στο ερώτημα γιατί προστατεύει πολιτικά αυτόν που συγκαλύπτει κάποιον ψευδόμενο», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:«Τι έπρεπε να κάνει λοιπόν ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών και δεν το έκανε; Έπρεπε να στείλει τη «λίστα» στην αρμόδια ελεγκτική αρχή, δηλαδή το ΣΔΟΕ; Μα το ΣΔΟΕ είχε ήδη τη «λίστα», είχε εξετάσει το περιεχόμενό της και ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο δύο ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».Η Ιπποκράτους διερωτάται παράλληλα «πόσο κακόπιστος και εμπαθής πρέπει να είναι κάποιος ώστε να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι όταν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε όλο το επιτελείο του Υπουργείου και φυσικά και ο κ. Διώτης ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ που ήταν η αρμόδια υπηρεσία για την αξιοποίηση της λίστας, την όποια ήταν αυτονόητο ότι την έχει και την χρησιμοποιεί ως «πηγή πληροφοριών» γιατί αυτό είχε ήδη γίνει και είχε τεθεί υπόψη του υπουργού».Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, αν το ΣΔΟΕ, μέσω του επικεφαλής του, ήθελε κάποια περαιτέρω οδηγία από τον υπουργό «μπορούσε να το θέσει σε μια από τις πολλές συσκέψεις για θέματα φοροδιαφυγής, μπορούσε να ζητήσει νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση, μπορούσε, μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου να το θέσει στους τρεις επόμενους υπουργούς που μεσολάβησαν μέχρι την αποχώρηση του κ. Διώτη», Ωστόσο, κάτι τέτοιο «δεν έγινε ποτέ», συμπληρώνει.«Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και προσωπικά ο κ. Τσίπρας δεν αρκείται σε αυτά. Πηγαίνει ακόμα πιο πέρα στην χυδαιότητά του, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε δύο εκλογές έχοντας τη λίστα στη διάθεσή του και άρα μπορεί να εκβίασε πρόσωπα που περιέχονται σε αυτήν για πολιτική στήριξη», συνεχίζει η ανακοίνωση.«Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια; Πώς είναι δυνατόν να λέει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας μια τέτοια ακραία συκοφαντία χωρίς κανένα στοιχείο, έτσι εν ψυχρώ; Υπό την έννοια αυτή, ο εκάστοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ που μπορεί να θέσει οποιονδήποτε στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, μπορεί να γίνεται θύμα μιας τέτοιας αδίστακτης συκοφαντικής κατηγορίας;», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:«Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ένδειξη; Όχι. Ας σιωπήσει, λοιπόν, και ας ζητήσει συγγνώμη. Και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί που εδώ και τρία χρόνια ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, τρέχουν να περιορίσουν την υπόθεση Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουν τους φίλους τους και τους εαυτούς τους. Ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και τον καταλογισμό ευθυνών αποτελεί το μεγάλο αίτημα του λαού μας. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, που υπερασπίζεται το φαύλο παρελθόν της, δεν διστάζει να υπονομεύει την δημοκρατία και να σπέρνει το διχασμό. Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει την αλήθεια, θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τη δημοκρατία» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΜΕ Ο.ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ Π.ΜΟΥΤΣΙΝΑ

Η απόφαση ελήφθη από τον Φώτη Κουβέλη και αναμένεται να ανακοινωθεί έως την Τρίτη. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η συνέντευξη του του βουλευτή Β’Αθηνών στην Real News ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή Βενιζέλου Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι βουλευτές του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, που ουσιαστικά ταυτίζονται με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προκαταρκτική για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε τη σχετική απόφαση από χθες, διαβάζοντας τα όσα δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης στη Real News με τον βουλευτή να δημοσιοποιεί ότι θα ψηφίσει και παραπομπή Ευάγγελου Βενιζέλου, εφόσον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο το οποίο ο ίδιος και ο Πάρις Μουτσινάς θεωρούν σωστό. Λάδι στη φωτιά έριξε ο Οδ.Βουδούρης και με τη σημερινή του συνέντευξη στο MEGA, με την οποία τάχθηκε ακόμα μια φορά υπέρ της παραπομπής και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν απέκλεισε ειδικό δικαστήριο ο Αβραμόπουλος

“΄Ολα στο φως” δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη Real News, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε ερώτημα αν έχει πολιτικές ευθύνες ο Ε. Βενιζέλος σημειώνει πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή». Δεν αποκλείει δε, κλήση στην επιτροπή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως «η επιτροπή θα κρίνει ποιους θα καλέσει».

Keywords
mega, mega, real news, φώτης κουβέλης, σταρ, hsbc, τραπεζες, συριζα, βενιζελος, παπανδρεου, media, ΠΑΣΟΚ, σδοε, τσιπρας, νέα, εκλογες, δημαρ, real, news, αβραμοπουλος, κινηση στους δρομους, αναστασιος πεπονης, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, φωτια, λιστα λαγκαρντ, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, φώτης κουβέλης, κομματα, βουλευτες, κουβελης, ελενη, δημοκρατια, ηθικη, θεμα, ιχνη, κοντρα, ονοματα, σδοε, σημερινη, σταρ, υπουργειο οικονομικων, hsbc, news, real, αξιοπρεπεια, αποκαλυψη, βδομαδα, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γρηγορης, διαστημα, δυστυχως, δοθει, δολο, διωτης, εγινε, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εννοια, εξελιξη, επρεπε, ερευνα, υπηρεσια, υποθεση, θεος, καχυποψια, κομμα, λαδι, λογο, μηνες, οδυσσεας, ουσιαστικα, ουσια, παθος, παπακωνσταντινου, ποθεν εσχες, πορτα, πρωταγωνιστες, τιμη, τρια, τριτη, φυσικα, φορα, χυδαιοτητα, αγωνας, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κληση, media, μια φορα, πληροφοριες, σπυρος, σωστο, τραπεζα, θεματα, ξεπλυμα
Τυχαία Θέματα