ΑΓΟΡΕΣ: Ανησυχία για ΗΠΑ-Μικρά κέρδη στη Wall-Το κλείσιμο Χρυσού-Πετρελαίου

23:55 1/6/2020 - Πηγή: BankWars

Με μικρά κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street. Οι επενδυτές εστιάζουν στο κλίμα της νέας επιδείνωσης στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας αλλά και η κλιμάκωση της βίας στις ΗΠΑ με αφορμή τον φόνο του  Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από πρώην αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Κινέζοι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν δώσει οδηγίες σε κρατικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων να σταματήσουν ορισμένες αγορές αμερικανικών προϊόντων, όπως της σόγιας και του χοιρινού, σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή σειρά μέτρων κατά της Κίνας, τα οποία περιλαμβάνουν και την έναρξη των διαδικασιών για την αφαίρεση της ειδικής μεταχείρισης που απολαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.

ΗΠΑ: Τρεις ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες-Συγκλονίζει νέο βίντεο για τη δολοφονία Φλόιντ

Οι διαδηλώσεις, σε συνδυασμό με την πανδημία και την οικονομική αστάθεια από τα μέτρα περιορισμού των προηγούμενων μηνών δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την αμερικανική κοινωνία και οικονομία, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,36% και έκλεισε στις 25.475,02 μονάδες. Ο  S&P 500 κέρδισε  0,38% στις 3.055,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,66% στις 9.552,05 μονάδες.  

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το αμερικανικό αργό παραδόσεως Ιουλίου έχασε 0,1% και έκλεισε  στα 35,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παραδόσεως  Αυγούστου κέρδισε στο Λονδίνο 1,3% κλείνοντας  στα 38,32 δολ. το βαρέλι.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι η Ρωσία και μέλη του ΟΠΕΚ συνεργάζονται για την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής για έναν ή δύο μήνες.

ΧΡΥΣΟΣ

Μικρές απώλειες σημείωσε ο χρυσός τη Δευτέρα. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε  0,08% και έκλεισε στα 1.750,30 δολ. ανά ουγγιά.  

Keywords
Τυχαία Θέματα