Wall Street: Με ήπια κέρδη το ποδαρικό στον Ιούνιο

23:38 1/6/2020 - Πηγή: Mononews

Με συγκρατημένη άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου, με την ανησυχία πάντως να παραμένει αναφορικά με τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και στο μέτωπο των σχέσεων με την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να «φλέγονται» από τις βίαιες διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του αφροαμερικανού

Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί τους κυβερνήτες των περιοχών για «αδυναμία», καλώντας τους να λάβουν αυστηρότερα μέτρα. Τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει πλήγμα στην εικόνα της Αμερικής στο εξωτερικό, ενώ η χρονική στιγμή που αυτά εξελίσσονται, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές αλλά και εν μέσω της προσπάθειας για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά την γενικευμένη καραντίνα, προκαλεί το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών και των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, υπάρχει σαφής ανακούφιση ως προς την αυστηρότητα των μέτρων που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ανησυχία ως προς τον τρόπο που θα απαντήσει το Πεκίνο. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο κατά πόσο η Κίνα θα επιλέξει να «χτυπήσει» πάνω στο κομμάτι που αφορά την εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης και ειδικά το ζήτημα της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, ειδικά μετά τα ανησυχητικά ρεπορτάζ του Reuters και του Bloomberg γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Σε αυτό ο κλίμα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 25.475,02 μονάδες με άνοδο 0,36%, ο  S&P 500 στις 3.055,73 μονάδες με κέρδη  0,38% και ο  Nasdaq στις  9.552,05 μονάδες με άνοδο 0,66%. Μάλιστα από τους 11 κλάδους του S&P 500, μόνο αυτός των μετοχών των εταιρειών υγείας έκλεισε με απώλειες -1,01%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος του real estate (2,11%).

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 17 έκλεισαν με άνοδο και 13 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (3,80%) και
Travelers (2,03%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι μετοχές των Cisco (-3,18%) και Pfizer (-7,15%).

Keywords
Τυχαία Θέματα