Αυτός είναι ο…λεβέντης Γερμανός που θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Μπερντ Λούκε σε μια συνέντευξη-κόλαφος για τη χώρα μας στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung επανέφερε το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ .

«Στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να μειωθεί το χρέος με αυστηρή πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Για

τις υπερχρεωμένες χώρες μόνο το κούρεμα είναι λύση. Το AfD είναι της άποψης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ». «Οι περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετικές και σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηροί όροι λιτότητας και μεταρρυθμίσεων».

Ο Γερμανός επικεφαλής του AfD υποστηρίζει πως «είναι λάθος να αναβάλλεις διαρκώς το χρονικό ορόσημο για την τήρηση των στόχων του ελλείμματος. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ έχει αποτύχει να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί για κίνδυνο από τη χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, που πρότεινε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Original article: Αυτός είναι ο…λεβέντης Γερμανός που θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα